Demisia! Unde-i demisia, tovarășe Turc? Liberalul bugetar, cu fundu-n două luntri, și-a primit ultimatumul din partea lui Orban. O demisie din două este așteptată!

Efervescent ca o pastilă de vitamine într-un pahar cu apă chioară, Ioan Turc, liderul liberalilor bistrițeni, după o tumultuoasă activitate politică egală cu zero, dar acoperită de plapuma matlasată au unui job la stat, și-a primit un cot în gură din partea șefului cel mare, pe numele lui – Ludovic Orban.

Turc este recunoscut ca o portavoce surdă a liberalilor de pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița, locație unde se aude aproape odată pe săptămână, în cadrul unor conferințe de presă cu tematică, intensitate și final anticipabil, diferite luări de poziție, ce rare ori depășesc ușa biroului sau a sălii de conferințe. Efervescența liberalului din conferințele de presă se transformă la sfârșitul acestora într-o băutură carbogazoasă „stâmpărată”, un fel de vitamina C, care nu-ți face nici rău, dar nici bine.

După paharul săptămânal de vitamine efervescente, Turc se îndreaptă liniștit și zâmbitor către job, căci nu-și permite absențe prea multe și dese din funcția călduță de la Registrul Comerțului, funcție „uitată” de Radu Moldovan spre folosul și liniștirea liberalului ce latră ciclic, dar nu pătează!

Ludovic Orban, revigorat de achitări recente, a avut o singură „ieșire” de președinte al celui mai important partid al opoziției, chiar în cadrul Conferinței Naționale a PNL de duminică, 11 martie. Vorbele lui Orban au avut ținte clare, una dintre acestea fiind chiar Ioan Turc, chiar dacă acesta din urmă nu se simte în vizor:

„Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea, să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos(...)Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului!”

Fără să fie nevoie de Google Translate, Orban i-a spus lui Turc așa:ori îți dai demisia din funcția bugetară și te apuci de opoziție, nu de lătrat, ori îți dai demisia din partid și lași pe altul să facă ceea ce tu nu vrei, căci nu mai vreau blaturi cu Radu Moldovan” – traducerea și adaptarea aparține redacției.

sursa foto: bistritaexpress.ro

Adauga comentariu