DEMENȚIAL: Cum au reușit instituțiile bistrițene să se contrazică în declarații legate de o banală trecere de pietoni! Până la urmă, cine a cerut mutarea zebrei?!

Povestea unei banale treceri de pietoni poate demonstra, dacă mai era nevoie, inadvertențele comunicaționale din interiorul aparatului de stat (la propriu). Nu e vorba de nici de incompetența factorilor de decizie în ceea ce privește reabilitarea termică a blocurilor, nici de cea legată de starea drumurilor, canalizare, iluminat sau alte „proiecte”.

Este vorba de mutarea unei treceri de pietoni dintr-o parte în cealaltă a unui sens giratoriu, acțiune care inițial a fost pasată ca responsabilitate de la o instituție la alta. În fapt, trecerea de pietoni de la capătul Bulevardului Republicii dinspre Piața Petru Rareș a fost muta câțiva metri mai în sus, în dreptul Monumetului Eroilor din parcul cu același nume.

Având în vedere faptul că trecerea de pietoni dă chiar în clădirea Palatului Administrativ, acolo unde sălășluiesc Consiliul Județean și Prefectura, precum și faptul că monumentul amintit mai sus are o formă... falnică, mulți cârcotași au spus că în sfârșit s-a găsit legătura dintre sulă și prefectură.

Alții susțin faptul că actuala poziționare a trecerii de pietoni avanajează amărăștenii bugetari din clădirea cu pricina în sensul că aceștia ajung mai repede și mai lesne la Rapsodia, restaurantul plin de steluțe din apropiere, fără să mai facă acel mic ocoliș.

Mai sunt și „tehnocrații” care susțin varianta unei fluidizări a traficului în zona sensului giratoriu, precum și accesul mai facil al cetățenilor către instituțiile adăpostite de clădirea administrativă.

Bun, dar cine a „comandat” muntarea trecerii de pietoni? Responsabilitatea acestei acțiuni a fost pasată de la o instituție la alta, fricoși parcă de gura lumii. Redacția stiridebistrita.ro a cerut câtorva instituții un punct de vedere în acest sens, cele vizate fiind Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Primăria municipiului Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Nu este o noutate faptul că (încă) nu am primit nici un răspuns din partea CJ BN, în schimb au fost prompți cei de la Primărie și IPJ-ul.

Aici începe adevărata distracție, căci răspunsurile date vin să ne confirme modul de lucru al instituțiilor statului, unul pe principiul „nu știe tanda ce face manda”.

Primii care ne-a răspuns solicitării au fost „municipalii”, aceștia pasând responsabilitatea către Serviciul Rutier din cadrul IPJ BN:

„În urma cererii dumneavoastră (...) prin care solicitați informații referitoare la mutarea trecerii de pietoni din zona Pieței Petru Rareș (...), vă comunicăm că această modificare a fost realizată în urma solicitării Serviciului Rutier din cadrul IPJ BN – cu stimă ne răspunde Înălțimea Sa, Primarul municipiului, Ovidiu Teodor Crețu.

Apoi primim răspunsul și din partea IPJ-ului, unul care ne-a făcut să recitim și celălat răspuns, al Primăriei, de mai multe ori:

„La data de 29 martie a.c., Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița a solicitat eliberarea avizului necesar pentru amplasarea uneitreceri de pietoni în Piața Petru Rareș, din municipiul Bistrița. În urma analizării solicitării, Serviciul Rutier a eliberat aviz favorabil la data de 3 aprilie a.c.” – document semnat de purtătorul de cuvânt al IPJ, Crina Sîrb.

Oameni buni, în această banală poveste una dintre părți  habar n-are câte prune are în traistă sau minte, nu neapărat cu premeditare, dar cu siguranță pe motive de incompetență, relaționare defectuoasă cu serviciile din subordine, preamiserupism, neasumare ș.a.m.d., iar conform unei logici pe care nu o detaliem acum, nu e vorba de IPJ BN!

 

 

 

Comentarii

Balan Marius- e...

04.05.2019 09:51

Inaltimea sa a devenit si agent de circulatie si ne obliga sa umblam prin oras cum vrea pixul sau rosu .

Adauga comentariu