Decizie judecătorească în cazul șoferului BEAT care a UCIS un tânăr din Mogoșeni. Gabi Rus scapă cu doar un an de închisoare, cam cât ar lua o tanti care vinde pătrunjel ilegal

După mai bine de un an de la tragedia în care Claudiu Zegrean, un tânăr de 21 de ani din Mogoșeni, a decedat în urma unui accident rutier provocat de un teribilist băut, a venit și verdictul magistraților beclenari:

„Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere; Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul RG la pedeapsa finală de 2 ani şi 7 luni închisoare, în regim de detenție. Deduce din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, respectiv de la 1.10.2017, la zi. Menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpat.” – se arată pe portalul instanței judecătorești.

Gabriel Rus (foto) din Târlișua a condus un autohevicol în stare de ebrietate colizionându-se cu un alt autovehicul care circula regulamentar. În mașina lovită, un taxi, se aflau cinci persoane, patru fiind transportate la spital, iar una fiind găsită în stop cardio-respirator. Din păcate, pentru șoferul taxiului nu s-a mai putut face nimic, Claudiu Zegerean fiind declarat decedat la fața locului.

Gabi Rus și-a petrecut timpul scurs de la tragedie în arest la domiciliu, acolo unde s-a „implicat” în diferite activități ale comunității (sau a „mers la școală” de unde posta flegmatic pe facebook), în încercarea de a sensibiliza instanța judecătorească. Ceea ce s-a și întâmplat, verdictul primit de tânărul din Târlișua fiind destul de blând având în vedere faptul că din sentința primită, care nu este definitivă, se va scădea timpul petrecut „acasă”, iar în penitenciar, dacă va fi cuminte, va mai beneficia și de alte reduceri de pedeapsă. Nu ar fi de mirare dacă ar și scoate ceva volume științifice de după gratii.

În altă ordine de idei, poliția încearcă să conștientizeze participanții la trafic de riscurile la care se expun soferii care se urcă la volan băuți, precum și pericolele care îi vizează pe cei care se „întâlnesc” în trafic cu astfel de specimene. Se organizează acțiuni de prevenire, filtre nocturne în trafic, se dau amenzi, se iau permise și se fac dosare penale. Când o astfel de problemă ajunge la mâna judecătorilor, aceștia se lasă copleșiți de anumite aspecte care încurajează indulgența.

Viața acelui tânăr din Mogoșeni pierdută din cauza unui băiat de bani-gata, cu „sprijin” moral și politic din partea unor elemente civice importante, nu a mai contat! A murit, să-i fie țărâna ușoară! Familia lui Claudiu plânge a mâhnire în continuare, cetățeni cu spiritul revoltat fac proteste mute pe propriul risc, iar aroganța și infatuarea va triumfa, căci mușchii arătați pe facebook își fac simțită prezența dincolo de groapa în care zace nevinovăția.

Balanța oarbei justiții își înclină talerele după contragreutăți diferite. Un bețiv care distruge o viață plătește tot atât cât o bătrânică prinsă în flagrant că vinde pătrunjel în mod ilegal, dar care nu are nici implicare socială, nici vizibilitate către public și nici o altă formă de apărare...

Adauga comentariu