De unde ar fi adus femeia din Salva, confirmată cu Covid-19, virusul? Mai multe cadre medicale au fost expuse și ulterior izolate

Unul din cazurile confirmate cu Covid-19 din Bistrița-Năsăud este o femeie din Salva care, conform surselor, ar fi umblat prin târguri cu baticuri de vânzare. Una din variantele plauzibile este legată de vizita pe care femeia ar fi făcut-o într-un târg din Borșa, localitate cunoscută cu o afluență mare de persoane sosite recent din zonele roșii și galbene ale Europei.

Conform Sighet247.ro, la Borșa ar fi fost depistate 10 cazuri de infectare cu coronavirus, fiind vorba de nou-sosiți din Italia și Spania. Aceștia nu ar fi respectat regulile de autoizolare și au bravat plimbându-se liber prin oraș și umplând barurile, magazinele și târgurile.

„Cei infectați sunt dintre persoanele puse sub carantină forțată în diverse centre din Borșa”, precizează sursa citată.

Revenind în județul Bistrița-Năsăud, nouă cadre de la Spitalul Județean și alte șapte de la spitalul orășenesc din Năsăud sunt în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact direct cu pacienta confirmată cu Covid-19, originară din Salva, conform gazetadebistrita.ro, informație confirmată de purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Tot în izolare sunt și doi angajați ai Serviciului Județean de Ambulață BN, aceștia fiind cei care au transportat-o pe femeia din Salva de la Năsăud la Bistrița.

 

Adauga comentariu