De DRAGOBETE la Bistrița: avem manifestare, dar încă nu știm STAROSTELE! Să fie George Avram (că alt rol în Primărie tot nu are)?

Se apropie cu pași repezi sărbătoarea neaoșă a dragostei, o sărbătoare descoperită de români după intrarea pe piața românească a mult mai celebrei St. Valentine`Day. La Bistrița acest obicei aduce pe Pietonal o mulțime de cupluri care doresc să-și însemne dragostea pentru o zi într-un mod puțin mai „oficial”, adică cu patalama oferită de municipalitate.

Și cum nuntă fără staroste nu este, tot în obiceiurile Primăriei s-a instaurat și legea prin care un anume personaj oficiază aceste căsătorii de o zi. Chiar și primarul Ovidiu Crețu a îmbrăcat costumul popular de Dragobete, oficiind solemn căsătoriile în aer liber.

Dar nu el este titularul acestui rol, căci George Avram – administratorul public al municipiului – intră în personaj mult mai bine: are o altă ținută, iar mustăcioara lui are prestanța de o zi așa cum nimeni și nimic nu o poate egala.

George Avram, revoluționarul Bistriței, a ajuns pe postul de administrator al orașului, adică city-manager că sună mai fain, deoarece nu mai avea altă funcționalitate. După ce a fost ani buni viceprimar al urbei, a venit și rândul pentru o binemeritată odihnă, căci cu asta se ocupă acum.

Pe timpul mandatului de viceprimar, dar și înainte de asta, George Avram se ocupa de salubritate – marea lui răspundere urbană. După ce gunoaiele au fost scoase de sub jurisdicția directă a municipalității, Avram și-a cam pierdut utilitatea în aparatul de stat, așa că a prins un loc (tot de stat) în executiv.

Singura atribuție de serviciu a revoluționarului bistrițean, pe lângă reprezentarea municipalității în comitetele și comisiile care au tot prelungit contractele cu Supercomul, este cea de staroste sau Dragobete.

Fiind curioși ce surprize ne rezervă Primăria Bistrița în acest an de Dragobete, am vrut să aflăm direct de la sursă un anume program al activităților, dar și costurile acestora. Am primit următorul răspuns:

Așadar, de organizat se vor organiza, pe ce sume încă nu se știe (vezi-Doamne) pentru că nu este buget (hahaha), iar programul manifersărilor rămâne la capitolul „suprize-surprize”.

Adauga comentariu