De ce nu ies bistrițenii în stradă? Sertarul cu motive se actualizează în funcție de starea vremii

În jur de 100 de bistrițeni au participat miercuri după-masa la mitingul anunțat prin intermediul rețelelor de socializare. Zona Palatului Administrativ a „vuit” apatic pentru câteva ore, acolo fiind prezenți aproximativ aceeași protestatari ce formează nucleul bistrițean al nemulțumiților.

Florin Chereji, Francisc Antal, Nenea Atti, Marius Bălan, Bujor, Vasile Man, sunt doar câteva nume ce se regăsesc aproape la fiecare manifestație organizată în Bistrița, aceștia reușind să mai aducă cu ei câteva persoane ce împărtășesc aceleași idei.

Protestul de miercuri s-a înscris în seria protestelor organizate în toată țara sub sloganul „Stop Joc, penalilor!”, cele din București fiind presărate cu momente violente. Nu se pune problema la Bistrița de așa ceva, dar nici de o participare mai numeroasă.

Deși în spațiul online sunt foarte multe degete care tastează împotriva actualului guvern și mai ales împotriva principalului partid aflat la conducere, vocile din stradă sunt puține. Despre „absenteism” la Bistrița s-a discutat destul de puțin, fiind invocate motive legate în marea lor majoritate de... starea vremii!

La fel ca la manifestațiile ce au avut loc în iarnă, cei prezenți susțin că bistrițenii nu ies în stradă din cauza vremii. Daca iarna a fost prea frig, acum soarele este vinovatul numărul unu. Alții au dat vina pe ora stabilită pentru miting, 18:00 fiind considerată o oră prea devreme pentru anumiți cetățeni.

Liberalii au fost și ei prezenți la manifestație, dar tot în număr redus și la fel de apatici. Aceștia au protestat împotriva legilor justiției ce au primit zilele trecute girul Camerei Deputaților. Un alt motiv invocat de unii concetățeni ar fi inclusiv prezența anumitor „elemente” civice la aceste mitinguri, fapt pentru care nu se dorește alăturarea cu acele persoane.

Dacă aceste legi sunt năucitoare pentru poporul român, acestea își fac efecte și iarna, și vara, și la ora 12:00 sau la ora 18:00, pe ploiae sau caniculă, pe arșiță sau ninsoare. Indiferent de vremea de afară sau de ora din zi sau din noapte, toate acele legi sau fapte considerate nedrepte și împotriva cărora se protestează își fac efecte, nu așteaptă nici să vină primăvara, nici răcoarea bine meritată a unei zile toride de vară!

Poate ca ar mai fi niște motive pentru care bistrițenii nu ies în stradă... indiferența, ipocrizia sau chiar lehamitea. Sau poate chiar nu sunt mai mulți nemulțumiți...

Dar dacă la nivel național s-ar întâmpla ceva „major”, dacă la Cluj-Napoca sau Timișoara, București sau Iași, Constanța sau Craiova ar fi pline piețele cu manifestanți și sistemul ar dârdâi, atunci și la Bistrița se vor arăta „curajoșii” (a se citi oportuniștii) în stradă, sau de ce nu ocupând din nou balcoanele tradiționale.

Comentarii

Balan Marius- c...

21.06.2018 09:28

Cine nu a venit nici nu stie ce a pierdut. Domnul Soros a dat 100 lei la fiecare participant, patru mici si o bere. Si asta va fi zilnic. 

Florian

21.06.2018 09:53

Cetatenilor le este frica si greata , vazand ca nu rezolva nimic daca ies in strada si ca sunt pusi in situatia sa faca acest lucru, desi este datoria institutiilor statului sa si faca datoria !!!
Parerea mea este ca suntem "slabi" !!!!

vlad

21.06.2018 19:34

Bistrta e oras mic,oamenilor le e rusine sa-i vada vecinii sau cunoscutii ca protesteaza.Pe de alta parte,toate institutiile sunt conduse de psd-isti si daca te vede vreun sef.....zbori sau esti santajat.Va rog sa ma contraziceti...prin participare la urmatoarele mitinguri.Online,cum remarca si Rian Farcasiu,sunt foarte multi protestatari,dar asta nu ajunge si NU AJUTA.

Adauga comentariu