De 3 ANI avem plăcerea de a vă „enerva” cu materialele noastre: ȘTIRI DE BISTRIȚA – alături de bistrițeni și la bine, și la greu!

Această zi nu este una în care să ne facem nici autoportretul, nici nu ne numărăm fanii și nici nu ne aducem singuri laude! Este pur și simplu ziua în care împlinim 3 ani de existență pe piața media din Bistrița și din județul Bistrița-Năsăud!

Totuși, un mic bilanț parcă nu ne lasă inima să nu facem, căci trei ani de presă într-un județ deloc sărac la acest capitol, chiar nu e de ici, de colo.

În calitatea mea de redactor-șef (împuternicit) trebuie să specific faptul că stiridebistrita.ro face parte din rețeaua națională PRESA BUNĂ, una dintre cele mai frumoase rețele de media din câte am cunoscut. Poate nu am cunoscut prea multe, însă ce am găsit aici mi-a tihnit și nici nu mă interesează să mai cunosc alte astfel de rețele.

Să încep cu începutul brut... În urmă cu trei ani, mai exact pe data de 21 noiembrie 2017, am făcut un drum la Cluj-Napoca, acolo unde, recunosc, cu emoții, l-am întâlnit pe Liviu Alexa. Întâlnirea a durat nu mai mult de 20 de minute, timp în care am semnat contractul de muncă, am schimbat câteva vorbe cu Liviu la o cafea și... cam atât! Multe nu erau de povestit.

Pe drumul de întoarcere am început să primesc via e-mail user-ul și parola de logare pe site și legitimația de serviciu în format electronic. Două zile mai târziu publicam deja primul material, un portret. Cele două zile dintre cele două momente îmi sunt lipsă din „arhivă”, nu știu ce am făcut.

Apoi a început „distracția”, căci intrasem într-un ritm de care fusesem rupt preț de cinci ani, timp în care subiectul „presă” mi-a fost scos din minte, dar nu și din suflet.

Trei ani în care nu am iertat nimic din ceea ce înseamnă politic, administrativ sau social. Trei ani în care am știut să dăm jos pălăria atunci când a fost ceva de lăudat. Am trecut, la rândul nostru, prin laude, dar și prin săli de judecată.

Portretele oamenilor speciali sau simpli din județ sau municipiu au fost și sunt încântarea peniței noastre, reportajele au bucurat ochii, iar anchetele au scos la iveală nereguli. Și răutăcismele fac parte din întreg, drept pentru care nu vom renunța la ele.

De-a lungul celor trei ani am lucrat cu mai mulți jurnaliști, cu unii din postura de colegi, cu alții din cea de colaboratori. Fiecare experiență a contat atât pentru mine, cât mai ales pentru acest ziar, căci amprentele personale se simțeau, ceea ce a marcat identitatea proprie a publicației, drept pentru care țin să le mulțumesc tuturor!

În tot acest răstimp am beneficiat și de sprijinul colegilor mei din rețeaua națională, mai ales a celor din redacția Ziar de Cluj, un grup (că nu vreau să folosesc „colectiv”) de oameni așa de faini încât îi incluzi rapid în categoria „familie”.

Tot la capitoliul „mulțumiri”, că tot veni vorba de familie, vreau să mă înclin în fața alor mei, cei de acasă, cei care îmi acceptă toanele cu care ajung acasă, când ajung acasă, cum ajung acasă!

Și nu în ultimul rând aduc mulțumiri cititorilor, atât celor care ne apreciază munca, cât și celor care ne înjură agramați pe la toate colțurile online sau offline. Până la urmă, dragi cititori, voi suntei cei pentru care noi, „ăștia din presă”, scriem, cu toate eforturile, fără să cerem nimic în schimb. Poate puțin respect, dar nu e musai!

 

Comentarii

cititor

26.11.2020 12:12

Daaaaa.... CEA MAI DATA DRACULUI DE MEDIA, care asa cum bine ati zis... ne-ati " evenrvat " si ne-ati bagat in toti d.racii cu reclamele comerciale, cate 15 minute si tot din 15 in 15 minute, de efectiv le este deja lehamite oamenilor sa se mai uite la televizoare ori sa mai asculte radourile... S-a ajuns ca toti comerciantii, isi fac deja propaganda de vanzari si plasari de marfuri la TV si la radio, PE BANII NOSTRI ... Mi-e si sila sa va mai aud si sa va mai ascult !Inafara de " buletinele de stiri" si "radiojurnaluri " ... ne este sila de aceasta televiziune si de radiodifuziune ! Nu stiu cine le gandeste dar cred ca ar trebui sa mearga la un medic la condultatie psiho... Altceva este cand in tImpul unei emisiuni... se da o " reclama comerciala " de maxim 10-15 secunde ... dupa care se continua emisiunea... incat efectiv nici sa nu uiti ceea ce vizionai la tv ori ascultai la radio... si nici sa imbacsesti mintea vizitatorilor cu lucruri de care deja le este lehamite ... Daca era asa... hai... mai treaca-merga... se mai  " rumegau" probail ca... O sa ajungeti ca n-o sa mai vrea lumea sa-si mai faca abonamente la radio si tv... O sa-si puna antene satelit cu emisiuni din strainatate., unde ptr reclame comerciale exista doar anume posturi expre concepute si unde lumea daca doreste sa cumpere ceva, gaseste " informatiile " ( pardon... fu*aiurile la icre ) de care are nevoie .

Adauga comentariu