„Dați-mi voie să zâmbesc și să nu comentez” – replica lui Radu Moldovan, privit ca „suspect de serviciu” în cazul otrăvirii fostului Ministru Doina Pană

Numele președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și al PSD BN a fost vehiculat de către presa centrală în scandalul otrăvirii fostului ministru Doina Pană, fiind introdus la categoria „suspecți”. Radu Moldovan a răspuns întrebărilor jurnaliștilor pe această temă, într-o conferință de presă organizată la sediul de partid.

Radu Moldovan a susținut faptul că Doina Pană i-a comunicat la sfârșitul anului 2017 situația legată de starea ei de sănătate, ulterior informându-l inclusiv de faptul că există suspiciunea unei otrăviri premeditate:

„Foarte multă lume a făcut comentarii și speculații atunci când Doina Pană anunța că își dă demisia din motive de săntate. Poate că și dvs știați că e o realitate aces lucru și că nu era o speculație. Am știut chiar de atunci că Doina are probleme de sănătate, la finalul anului 2017, iar undeva pe la începului lui 2018 mi-a spus că în urma unor analize medicale a fost constatată această intoxicație cu mercur. Nici nu mai știu dacă mi-a spus că va depune sau a depus o plângere în acest sens. Am fost în perfect acord cu ea! Cred că este o situație foarte gravă și sunt instituții ale statului abilitate să verifice și să dea soluții acestei povești” – a declarat Moldovan.

Legat de faptul că numele lui ar fi apărut la categoria suspecților, președintele PSD BN susține că nu a fost citat și că nu dorește să speculeze nimic în această speță:

„Referitor la faptul că aș fi suspectul de serviciu (n.r. – în ancheta DIICOT legată de otrăvirea Doinei Pană), dați-mi voie să zâmbesc și să nu comentez!”.

În urma publicării în rețeaua Presa Bună a materialului EXCLUSIV: Tentativa de OMOR via SCHWEIGHOFER? Fostul Ministru al Pădurilor, Doina Pană, susține că firma austriaca ce a exportat mii de tiruri de lemn romanesc a otrăvit-o cu mercur! NCN a aflat: principalul suspect e fostul sau sef de cabinet! , mai multe instituții de presă de la nivel cental au făcut diferite supoziții și speculații legate posibile nume implicate în tentativa de omor a fostului ministru.

Doina Pană a remis un comunicat pe acestă temă, delimitându-se de orice speculații:

„În nicio împrejurare, intervenție publică sau interviu, NU am indicat vreo persoană ca fiind suspect în ceea ce privește dosarul meu aflat pe rolul DIICOT. Orice nume care a apărut în mass-media ca potențial implicat în cazul meu, reprezintă o speculație ce aparține exclusiv autorilor respectivelor articole și nicidecum nu este susținut de vreo declarație ce-mi aparține.

Din respect pentru ancheta în curs nu am făcut nicio speculație vizavi de acest caz.

Resping cu fermitate orice interpretare care să inducă ideea că fosta mea șefă de cabinet sau oricine altcineva ar fi fost indicați de mine ca fiind implicați în acest caz.

Fiind o cercetare în rem, este firesc să fie chemate la declarații persoanele care au fost în preajma mea, însă acest lucru nu înseamnă că ele sunt vinovate!

Eu nu am invinuit nicio persoană și informez prin intermediul dumneavoastră pe toți cei care vor continua să susțină că am făcut acest lucru că îmi rezerv dreptul de-ai acționa inclusiv în instanță.

Am incredere că la finalul anchetei vor fi trimiși în judecată cei vinovați. Până atunci, așa cum am tăcut mai bine de un an, n-am să mai dau nicio declarație” -  a concis Doina Pană.

Radu Moldovan susține că este alături de cea pe care el a adus-o în politică și în partid, următoarea perioadă de timp fiind dedicată susținerii candidatului Doina Pană în campania pentru euroalegeri:

„Ca președine de partid sunt solidar cu Doina Pană, am fost toată viața mea politică, eu sunt cel care a adus-o în partid, eu am convins-o și am făcut un lucru foarte bun. A fost și este un câștig pentru noi (...) A trecut prin momente foarte grele și mă bucur că azi este bine, momentul critic fiind depășit. Aștept și eu cu mare interes, așa cum cred că așteaptă mai multă lume, rezultatul cercetărilor respective”.

Adauga comentariu