„Darling” do Brasil: Gloria 2018 își sigilează poarta cu o braziliancă! Darly Zoqbi de Paula este noua achizițe a medaliatelor cu bronz la handbal (VIDEO)

După un sezon fantastic în care handbalistele Gloriei au reușit o plasare nesperată, dar visată, pe podiumul Ligii Florilor, fiind medaliate cu bronz, urmează o perioadă de achiziții pentru întărirea lotului.

Una dintre aceste achiziții este și brazilianca Darly Zoqbi de Paula, o handbalistă „versată”, cu foarte bune rezultate reușite în carieră. De Paula are 36 de ani, a fost componentă a lotului național de handbal feminin al Braziliei, este portăriță, iar în prezent joacă pentru nationala Spaniei.

A participat în 2004 la Jocurile olimpice de vară din Grecia (Atena), la cele de vară din China, 2008 dar și la cele din Brazilia (2016). În anul 2015 a fost desemnată cel mai bun portar din campionatul francez! Darly Zoqbi de Paula a jucat pentru BM Murcia, Akaba Bera Bera, Le Havre AC Handball BM Sagunto, BM Bera Bera și Fleury Loiret HB. În ultimele două sezoane a evoluat pentru ŽRK Budućnost Podgorica.

Are în palmares mai multe titluri și trofee obținute în Franța, Spania și Muntenegru.

De Paula este protagonista unei „salvări” care a făcut înconjurul lumii, fiind plasată pe locul 1 într-un top al celor mai spectaculoase apărări, top întocmit de Federația Europeană de Handbal:

Bun venit la Bistrița!

Adauga comentariu