DANIEL SUCIU: ” Ultima alocare din fondul de rezervă e o mare mizerie. Liberalii sunt niște nesimțiți”

Bătaie de joc pentru primăriile PSD și ALDE din Bistrița-Năsăud. Deputatul Daniel Suciu: PSD va face plângeri penale pentru toți miniștri care au avizat alocările de bani din fondul de rezervă. Vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud, deputatul Daniel Suciu și noul purtător de cuvânt al social-democraților bistrițeni, deputatul Bogdan Ivan, au susținut astăzi o conferință de presă la sediul acestei formațiuni politice. În acest context, Daniel Suciu a lansat atacuri peste atacuri la adresa PNL și a deputatului Robert Sighiartău pe care îl consideră un mare ipocrit.

E vorba de un prim scandal politic local post electoral dintre PSD și PNL, tema principală fiind ultimele alocări de bani către cele 62 de primării din județul Bistrița-Năsăud din fondul de rezervă: ” E o mare și ordinară bătaie de joc. Am fost ministru și am alocat bani din fondul de rezervă dar niciodată nu mi-am permis să fac o asemenea mizerie! Da, plângere penală pentru toți miniștri care au avizat acest act normativ!”, a tunat Suciu.

Conform documentului care vizează respectivele alocări (vezi facsimil) cele 18 primării cu primari PNL primesc o sumă de 9,3 milioane de lei, în timp ce 35 de primării PSD la care se adaugă și UAT-rile administrate de primari foști ALDE, acum Pro România, au primit doar 4,2 milioane de lei.

”Noi nu ne-am permis să facem niciodată asemenea alocări. Cum să dai comunei Micești peste 300 de mii de lei și unui UAT mare așa cum e Lechința să îi aloci 90 de mii de lei. Este a doua alocare în utimele două luni în care PNL își bare joc de cetățenii județului Bistrița-Năsăud. În 27 septembrie, oamenii din 35 de comune au decis să voteze primari ai PSD, împreună cu cei de la ZLDE avem două treimi din primarii județului. Alocarea de joi, atunci când 18 primării au primit peste 9 milioane de lei este o bătaie de joc, la fel făcând și în 4 decembrie când au alocat bani tot pe criterii politice pentru persoanele cu handicap. Nu mai trebuie să spun faptul că, la nivel național, primăriile PSD au primit sume de 10 ori mai mici decât cele ale PNL. Este inacceptabil, așa că am decis să facem plângeri penale și acțiuni în contencios administrativ împotriva tuturor demnitarilor care și-au pus semnăturile pe acest document: Ion Ștefan, Câțu, Orban și Ciucă. Liberalii nu sunt doar niște inconștienți, ei sunt niște criminali care se joacă cu destinele a mii de oameni și care, în plină iarnă, înaintea Sărbătorilor au rămas fără bani”, a punctat deputatul Suciu.

El a remarcat faptul că, Ludovic Orban își cumpără ”scaunul de președinte al PNL  sau președinte al Camerei Deputaților pe nenorocirea oamenilor, pentru că banii aceștia nu sunt pentru echilibrarea bugetelor ci pentru manevre politice”.

Comentarii

Toni

18.12.2020 16:57

Motto:"Tot in frig si-n foame, tot cu maini intinse Pe la porti straine, ce ne stau inchise"(Colindul "Vin colindătorii")Daniel Suciu este indignat -nevoie mare- de modul împărțirii banilor din Fondul de Rezervă, invocând favorizarea localităților conduse de liberali fată de celelalte, de parcă guvernele PSD nu făceau la fel favorizând primăriile lor.El face comparaţie  între comunele  Miceştii de Câmpie, care beneficiază de 400.000 lei, si Lechinţa care primeşte 90.000 lei. După mintea lui cea proastă banii ar trebui alocati în functie de mărimea localitătilor, iar localitătile mici ar trebui să primească mai putin sau nimic. Păi tocmai faptul că localitătile mici nu au potential economic reprezintă ratiunea pentru care ele au primit mai multi bani decât cele mari . Dar, de unde nu-i cap nici Dumnezeu nu cere.

Adauga comentariu