Dan Steel din Beclean respiră mai bine, dar rămâne cu conturile blocate

Problemele financiare cu care se confruntă firma Dan Steel din Beclean par să își găsească rezolvare. Cel puțin pe de-o parte, dacă luăm în calcul faptul că, indienii de la gigantul  Arcelormittal Zenica din Bosnia și Herțegovina au renunțat la process. Informația este confirmată și de bistritabusiness.ro.

Dacă Arcellormittal Zenica a ales să facă pace cu omul de afaceri sătmărean, nu același lucru se poate spune de nemții de la Belmet Handelsgesellschaft MBH, care au reușit să blocheze conturile companiei bistrițene până la recuperarea unei creanțe de peste 1 milion de euro.

Reamintim că: ArcelorMittal nu este prima multinațională care cheamă în instanță Dan Steel Group, firma din Beclean mai fiind acționată în judecată de o companie din Germania pe fondul recuperării unei datorii de aproape un milion de euro. Conform Tribunalului Bistrița-Năsăud, la Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ și fiscal, a fost întegistrat dosarul cu numărul 552/112/2019 în materie de faliment, prin care se cere deschiderea procedurii la cererea creditorului BELMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH, o companie germană care a obţinut în instanţă, încă din luna octombrie 2018, o somaţie europeană de plată, decizia Tribunalului Bistriţa-Năsăud fiind aceasta: „Obligă pârâta-debitoare DAN STEEL GROUP BECLEAN SA la plata către reclamanta-creditoare BELMET HANDELSGESELLSCHAFT MBH a sumei de 906.791,34 euro reprezentând debit principal, precum şi la plata dobânzii legale anuale. Obligă pârâta-debitoare la plata către reclamanta-creditoare a cheltuielilor de judecată” – conform supervizor.ro.

Redacția stiridebistrita.ro nu a reușit, până la editarea acestui material, să obțină un punct de vedere din partea firmei din Beclean.

Scurt istoric

Înfiinţată în februarie 1991, sub numele PROMET SA, actuala societate DAN STEEL GROUP BECLEAN SA are acţiunile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul PRMT, iar principalul acţionar este DAN STEEL GROUP NEGREŞTI OAŞ SA, cu 83,7654% din capitalul social.Pentru anul 2018, compania metalurgică din Beclean a raportat 411 angajaţi, pierderi de 17,28 milioane lei, la o cifră de afaceri de 138,65 milioane lei, şi datorii totale de 167,24 milioane lei. Cu 18 angajaţi, DAN STEEL GROUP NEGREŞTI OAŞ SA a obţinut anul trecut un profit net de 190.497 lei şi o cifră de afaceri de 66,49 milioane lei, iar datoriile la 31 decembrie 2018 se ridicau la 45 milioane lei. Societatea este deţinută de Vasile DAN, Vasile Daniel DAN şi Mărioara Dana Cardoș.

 

(sursa foto: dansteel.ro)

 

 

 

Adauga comentariu