D`ale campaniei: Doris Rai își invită contracandidații la dezbatere, Rodica Dobraniș singura care îi răspunde. O refuză „prietenește”, cu nuanțe ironice și superioare

Mai sunt doar câteva zile până la sfârșitul acestei campanii electorale, AMR-ul fiind deja socotit în ore, o campanie care a reușit să fie una diferită față de celelalte din mai multe puncte de vedere: concentrarea pe online a candidaților, competitori destul de buni, căci nu mai există doar doi „favoriți”, dar și lipsa dezbaterilor electorale dintre aceștia.

Fiecare candidat și-a propagat agenda electorală cum a știut mai bine, însă, odată cu exemplul lipsei dezbaterilor de la alegerile prezidențiale, și aici s-a optat pentru această variantă. Cu toate acestea au fost câteva voci care au cerut dezbateri, printre acestea numărându-se și candidatul independent Doris Rai.

Aceasta și-a pus la dispoziție timpii săi plătiți unui online bistrițean pentru o astfel de dezbatere, invitându-i pe toți candidații să i se alăture.

„Mă aștept ca acei candidați cu pretenții care anunță că își doresc dialog, respectiv Cristian Niculae, Ioan Turc, Ionuț Simionca, Dan Dumitru Ciobănică și Rodica Dobraniș, să treacă de la vorbe la fapte. Domnilor candidați, vă invit la o confruntare bazată pe proiecte, în ce condiții și în ce loc alegeți dumneavoastră (…)Fiți bărbați, domnilor și doamnă candidat! Nu mai bârfiți și nu vă mai ocupați cu lucruri ieftine! Haideți să ne batem în idei și proiecte! Nu mi-e teamă de voi!” – preciza Doris Rai.

Singurul contracandidat care i-a răspuns independentei a fost cealaltă femeie prezentă pe listele de candidați la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, Rodica Dobraniș, însă răspunsul a fost unul cu vădite tente ironice și suprerioare, postarea antreprenoarei fiind parcă o discuție „ca-ntre femei”:

„Dragă Doris,

Cu mare bucurie aflu din presa locală că ți-ar face o deosebită plăcere să ne întâlnim. Trebuie să recunosc, sunt pusă în situația în care, cu mare greu, trebuie să îți comunic că pentru mine alegătorii sunt pe primul plan.

În acest sens, vreau să îți spun că exact la data menționată am o întâlnire cu subiect electoral cu membrii unei comunități bistrițene.

Sunt absolut convinsă că și tu, de-ai fi în locul meu, nu ai vrea să îi dezamăgești pe alegători. Știu cu siguranță că și tu, de asemenea, ai un program foarte plin și bănuiesc că acest program ți l-ai organizat cu cel puțin 30 de zile înainte, nu-i așa?”, își începe Dobraniș epistola.

Apoi, în stilul unei mămici înscrise pe cine știe ce grup de facebook, trece la mărturisiri, aici fiind deja intrată adânc pe tărâmul ironiilor și al superiorității:

„Trebuie să îți mărturisesc ceva despre mine: sunt o obsedată de organizare și întocmirea unui orar cât mai exact când e vorba de oameni. De altfel, acest lucru îl poți observa în toate activitățile mele precedente.

De aceea, programul meu a fost stabilit cu 15 zile înainte, iar a nu respecta acest program ar însemna o lipsă de respect față de alegătorii bistrițeni”.

La final schimbă din nou registrul, dar păstrează linia ironică. Dobraniș dă semne că nu refuză prietenia contracandidatei, dar asta numai după alegeri:

„Dar, Doris, mai sunt doar câteva zile și această campanie se va termina. Sunt sigură că vom găsi o fereastră să stăm la o cafea, iar dacă îi vom anunța din timp pe Cristi și pe Nelu, cu siguranță vor accepta și ei.

Să nu crezi cumva că l-am uitat pe Ionuț. Din cauza faptului că acesta este tot pe drumuri către București, pentru că sunt sigură că nu va renunța la meseria de deputat, ar fi foarte greu să ne potrivim programul și cu el.

Eu, weekend-urile le petrec cu familia.”, își încheie Dobraniș epistola, precizând că îi va lăsa numărul de telefon în privat.

Un singur amendament am avea de făcut. Locul de întâlnire să fie la Casa cu Bere (OldHouse nu mai este), că prea l-ați ocolit pe Ciobănică!

 

Adauga comentariu