Dacă vreți să parcați lângă Domus, cumpărați-vă tichet din altă zonă a orașului!

De luni până vineri, între orele 8 și 18, conducătorii auto care vor să staționeze în peste 1200 de locuri de parcare din Bistrița trebuie să plătească. Dar ce te faci dacă vrei parchezi în zona Domus? Magazinul care vinde tichete de parcare își încheie activitatea la ora 16. Plata prin SMS cu ajutorul telefonului mobil rămâne singura variantă. Asta dacă ai credit, dacă nu, nu.

Bine, nu este vina proprietarului că nu și-a făcut programul în funcție de programul parcărilor cu plată, dar este cert că după 16 fie parchezi fără să plătetești, fie cauți alt loc, în altă parte.

 

La 1 ianuarie 2018 a intrat în vigoare Hotărârea nr. 141 / 26.10.2017 a Consiliului Local al municipiului Bistriţa privind aprobarea regulamentelor pentru administrarea parcărilor, cu plată şi de reşedinţă, amenajate în municipiul Bistriţa. Tarifele percepute în intervalul orar menționat anterior sunt:  pentru 30 minute- 1 leu, pentru 1 oră- 2 lei, iar pentru o zi- 15 lei.

 

Abonamentul de parcare pentru o lună costă 70 de lei, iar cel trimestrial 180 de lei. Pentru un semestru șoferii trebuie săscoată din buzunar 250 de lei, în timp ce abonamentul anual are o valoare de 480 de lei. O altă variantă este prin transmitere SMS-ului. Tariful este de  0,35 euro + TVA/oră, din care se virează Primăriei municipiului Bistrița 1,35 lei/SMS.

 

Persoanele care dețin în proprietate un autoturism electric beneficiază de acordarea unui abonament de parcare gratuit. Instituțiile plătesc pentru rezervarea unui loc de parcare 1.200 de lei/an.

 

 

 

Adauga comentariu