Dacă tot vă place să vă expuneți în momente intime, când vedem o poză din baie, sau chiar din dormitor?

Personajele cu tentă politică din scumpul nostru județ au o percepție cel puțin ciudată asupra realității, aerul respirat fiind unul extrem de rarefiat în unele momente ale zilei. Asta nu ar fi o problemă chiar atât de mare, căci știm cât de afectat este un om ajuns politican la nivel de vârf, acolo unde perspectivele diferă atât de mult față de cei care privesc orașul de la podea.

Nu e cazul personajului de față, recte președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, președinte al Pastridului Social Democrat Bistrița-Năsăud, baronul de Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan, personaj care știe exact la cât e ceasul în această lume. Radu Moldovan nu confundă reclama pentru un gest nobil, acela de a dona sânge, cu intimitatea gestului în sine, el încearcă o contopire a acestora.

Numai că, dacă era vorba de o personalitate non-politică, de exemplu Tibi Ușeriu, jandarmii, polițiștii etc., acest gest era perceput ca atare. În cazul politicienilor, iar aici nu este vorba numai de Radu Moldovan & Co., gestul este unul publicitar propriu, căci nu îndeamnă populația la urmarea exemplului lor, ci îi conștientizează pe votanți de „umanitatea” de care dau ei dovadă, deci este un folos propriu electoral!

Pe lângă domnia sa, Radu Moldovan are și anumiți epigoni ce se guduresc pe lângă el, pe care amical îi împinge de la spate cu gesturi violente, nu împotriva dorințelor acestora, ci împotriva capacităților lor de comprehensiune.

Cristian Niculae sau Bogdan Ivan Gruia sunt doar două exemple de copy-paste nereușit, dar care recidivează în formă continuată. Aceștia își însușesc comportamentele idolului pozând în sfintele biserici, acolo unde o altă intimitate este afișată ostentativ publicului votant. Credința și rugăciunea sunt transpuse pe micile ecrane (ale gadgeturilor purtătoare de facebook) pervers și fără nici cea mai mică urmă de pioșenie.

Atunci ne punem serios întrebarea: oare vom ajunge să cunoaștem și intimitățile casnice ale personajelor dornice de expunere? Urmează selfiuri din budă unde politicianul bistrițean ne demonstrează că folosește levănțică locală? Sau poate o poză de grup din bucătărie, acolo unde se închină un pahar de vin din cramele județului? Sperăm să se oprească totul la ușa dormitorului, căci nu prea suntem curioși de dragostea neaoșă dintre doi români. Sau suntem?!

 

Adauga comentariu