Da-i in gatul nostru! Fa poze, inregistreaza conversatii, scaneaza, trimite-ne orice act de coruptie sau smen de care afli!

Dragi cititori, vreau sa anunt relansarea Programul Local de Dat in Gat al Celor care Fac Smenuri. Dati-i in gatul nostru!

In lupta noastra continua pentru a afla secretele din spatele unui eveniment sau al unui gest sau al unei arestari, n-avem prea multe arme. La interior, avem flerul sau intuitia, niste prastii cu care tintim in minte diverse abordari, incercand sa facem legaturi. La exterior, avem Lumea, asa cum e ea, plina de secrete, de conexiuni, de interese, de istorii. E foarte greu sa tragi cu prastia in iluzii, de aceea, se intampla de multe ori sa tragem de sute de ori in gol pana sa dam de ceva solid.

Primim multe informatii bune, dar multi nu au curajul sa ne scrie, caci se tem ca le va fi dezvaluita identitatea. Bine, oameni buni, daca in 2017, nu ati invatat sa va faceti un Gmail cu nume fals, sa scanati niste documente si sa ne scrieti, atunci va invatam noi.

Ce fel de "Smenuri" ne intereseaza? Orice fel de informatii relevante despre acte de coruptie, pregatirea lor, conexiunile dintr-o fapta. Ne intereseaza plati facute de institutiile statului catre smecherii abonati la bani publici. Ne intereseaza pile ce se aburca pe posturi create special pentru ei, ne intereseaza amantlacuri, daca sunt de genul celor dintre sef si secretara, caci ele devin atunci relevante.

Aveti cunostinta de intalniri secrete? Dati-i in gat!

Sunteti angajati in structurile de investigare a coruptiei si sefii va blocheaza munca? Dati-i in gat! 

Construieste cineva vreun bloc fara autorizatie sau a dat spaga cuiva? Dati-i in gat! 

Si-a pus vreun bastan plodul in functie la vreo regie? Dati-i in gat!

Faceti poze pe ascuns, inregistrati cu telefonul, copiati si xerografiati, ajutati-ne sa ii dam in vileag! 

Voi, cititorii nostri, ne puteti face mai puternici, caci sunteti, de multe ori, mai informati decat jurnalistii!

M-am saturat sa bajbai de unul singur printre secretele Bistritei, va invit sa luati parte la curatarea orasului.

Da-i in gat la scrie@stiridebistrita.ro sau la 0720 00 88 88 !

Comentarii

Balan Marius- i...

26.02.2018 12:13

Da ma dau in GAT singur  si neinfluentat de nimeni. Am construit eu o casa fara AUTORIZATIE desi am platit-o acum 10 ani. Mai mult port si doua procese tari. Unu cu MAI -ul pt. furt de proprietate in acte  dar si faptic si un viitor proces cu Primaria pt. falsuri in CF colectiva a mea si a vecinilor mei. Daca tot m-am dat in GAT astept si pe prietenii din DNA sa se sesizeze. Pana una alta eu fac miting pt. ei si -i sustin., Sa vad eu de ce ei nu vin sa cerceteze cele intamplate  si macar sa tragem niste concluzii sa vedem a cui este vina. Am fost si amendat pt. acest aspect de Pol. Locala(disciplina in constructii) dar am castigat procesul la TRIBUNALUL B-ta si a fost anulat procesul verbal de contraventie. Recunosc aici ca baietii au fost de treaba de la Pol Com. si au venit sa ma sanctioneze  cu 8 luni mai tarziu decat prevedea legea. Adica la 2 ani si 8 luni dupa finalizarea constructiei. No stimata REDACTIE acuma e randul tau sa sesizezi organele de control. 

Adauga comentariu