Cuvinte specifice evului mediu se regăsesc tot mai des în cotidianul bistrițean: după TORTURĂ apare termenul de SCLAVIE

Chiar dacă sorgintea Bistriței este una medievală, iar autoritățile locale încearcă reamprentarea urbei în acest sens, cuvinte ca TORTURĂ sau SCLAVIE apar în vocabular dincolo de ideea turistică sau urbană. Dacă ieri se vorbea de tortură într-un caz câștigat la CEDO de un avocat din Bistrița, azi auzim și de sclavie.

Este vorba de un bistrițean acuzat de autoritățile italiene de sclavie, acesta având mandat internațional de arestare. Bărbatul de 45 de ani este din Reteag și a fost capturat de polițiștii bistrițeni, acesta fiind reținut pentru 24 de ore în cadrul arestului din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Curții de Apel Cluj.

„Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la executarea unei pedepse de 5 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea  infracțiunii de sclavie.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române” – se arată într-un comunicat al IPJ BN.

Adauga comentariu