Curg premiile în visteria Cramei Jelna precum vinul rece în pahare! Două medalii de aur și alte șase de argint – „recolta” lui Pripon de la Cool Climate Wine Awards 2020

Cea de-a doua ediție a Cool Climate Wine Awards, o competiție la care au participat crame din opt țări cu tradiție viticolă și care are ca obiect al competiției vinuri din zone climatice reci, a adus Cramei Jelna alte opt premii pentru tot atâtea sortimente de vin.

România, mai bine zis Transilvania, a fost reprezentată de două crame, ambele din Domeniul de Origine Controlată (D.O.C.) Lechința, fiind vorba de Liliac și Jelna. Ambele crame s-au întors cu medalii dintr-o competiție nu tocmai lejeră, printre participanți numărându-se crame din zone viticole consacrate, cum ar fi Tokaj din Ungaria, Loire, Champagne, Alsace, Burgundy sau Savoie din Franța, precum și alte zone viticole importante din S.U.A., Germania (Rheingau, Sachsen sau Baden), Cehia (Moravia), Slovenia, Polonia și Austria.

Vinurile au fost notate de 12 judecători din 7 țări, fiecare vin primind un anumit scor. Medaliile de aur au fost decise după o redegustare și renotare pentru fiecare vin în parte, astfel acordându-se 21 de medalii de aur și alte 48 de argint.

Crama Liliac a reușit să obțină un puctaj maxim și implicit medalia de aur pentru „Nectar of Transylvania 2016”, dar și o medalie de argint pentru „Private Selection Pinot Noir 2016”.

Darius Pripon, winemaker-ul Cramei Jelna, a reușit și de această dată să imprime Amprenta Transilvaniei în papilele gustative ale juraților, câștigând nu mai puțin de opt medalii, două de aur și alte șase de argint:

Dealu negru Pinot Noir Wild Yeast 2019 (aur)

Dealu negru by Jelna / Sauvignon Blanc 2019 (aur)

MO/FR Jelna 2019 (argint)

Pinot Noir Rose Jelna 2019 (argint)

Sauvignon Blanc Jelna 2019 (argint)

Dealu negru by jelna Merlot Rose 2019 (argint)

Dealu negru Cabernet Sauvignon Reserva 2019 (argint)

Pinot Noir Jelna 2019 (argint)

 

Amprenta Transilvaniei by Crama Jelna este un concept al Transilvania Print Bistrița

 

Adauga comentariu