Cupa EHF, turul al III-lea: Drumul spre Europa al Gloriei 2018 trece prin curtea Coronei Brașov

Handbalul feminin bistrițean se pregătește de o premieră unică în istoria lui ante și port revoluționară, o echipă, Gloria 2918 urmând să joace în Cupele Europene, rezultat al locului III ocupat de Bistrița la finele trecutului sezon competițional, Gloria fiind primită în turul III, cap de serie la tragerile ce-au avut loc marți la Viena.

Șapte țări sunt reprezentate de mai multe cluburi în runda 3 de calificare a Cupei EHF, fiind vorba de Danemarca, Ungaria și Rusia conducând cu patru cluburi, urmate de România și Franța cu trei echipe fiecare și Norvegia cu două părți. Echipele din aceeași țară se pot confrunta între ele în runda 3 de calificare.

Acest lucru s-a întâmplat și în cazul Gloriei 2018, sorții decizând că prima partida să o joace cu Corona Brașov.

Turul este programat pentru 9/10 noiembrie la Sala Polivalentă din Bistrița, iar returul pe 16/17 noiembrie la Sala Sporturilor ”D. P. Colibași” din Brașov. Gloria e pe locul 8 în Liga Florilor, iar Corona pe 2. În acest sezon, Corona a câștigat la Bistrița cu 24-19, în 11 septembrie (etapa a 3-a), și pornește cu prima șansă și în dubla de calificare din Cupa EHF.

Cum a reacționat Horațiu Pașca?

Așa cum era de așteptat, antrenorul principal al Gloriei 2018, Horațiu Pașca a recunoscut că tragerea la sorți nu a avantajat Bistrița:  ”Tragerea la sorți de astăzi nu ne-a avantajat deloc. E însă o altă competiție, cu alte implicații. În formula aceasta, suntem debutanți într-o competiție europeană și nu ne dorim să ne oprim aici. Nu mi-aș fi dorit să jucăm cu o echipă românească pentru că sunt dintre cele mai puternice venite din turul II. Particip împreună cu staff-ul Coronei (Ion Crăciun, Marius Novanc și Mariana Târcă) la Master Coach și mai în glumă, mai în serios, dorința lor a fost să joace în compania noastră. Am învățat că în viață trebuie să ai grijă ce îți dorești pentru că s-ar putea să ți se întâmple. Adversarul nostru, CSM Corona Brașov este una dintre cele mai în formă echipe din campionat (o înfrângere în opt etape), o candidată serioasă la podium în Liga Florilor și cea care ne-a învins fără drept de apel în etapa a III-a. Avem însă o certitudine, România va avea cel puțin o echipă în grupele Cupei EHF. Ne dorim să fim noi acea echipă”, a conchis Pașca, potrivit Facebook CS Gloria 2018.

Ce scrie site-ul www.eurohandball.com?

În această nouă competiție, nu va lipsi rivalitatea locală în runda 3 de calificare a Cupei EHF feminin, deoarece patru derbiuri naționale au fost trase  la sorți marți dimineață la Viena. Sferturile de finală din sezonul trecut, Storhamar Handball Elite, au preluat pe Tertnes Bergen, rivalii din liga norvegiană.

Semifinaliștii din 2019, Herning-Ikast, au fost doborâți de o altă echipă daneză Team Esbjerg în sezonul trecut și vor spera la mai mult noroc împotriva lui Nykøbing Falster Håndbold în derby-ul danez.

După ce a fost eliminat în această etapă în ultimele două sezoane, HC Zvezda trebuie să-i învingă pe colegul rus de handbal Club Lada, dacă vor alunga cele 3 demonii lor.

Primul joc european al CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud va fi o afacere tot-românească, pe măsură ce se ocupă de semifinalistele CSM Corona Brașov din 2016.

 

Adauga comentariu