Cum vede președintele PSD BN, Radu Moldovan, alegerile în mai multe tururi: „Eu sunt de acord să facem alegeri în 14 tururi, din șase în șase luni! Cu o condiție...”

După aproape șapte ani de „tăcere” politică, timp în care administrația a fost principalul subiect de discuții și dezbateri, Radu Moldovan, președintele PSD BN și președinte al Consiliului Județean BN, și-a expus părerea legată de organizarea alegerilor în mai multe tururi de scrutin, precum și cea legată de alegerea directă a președinților de CJ de către votanți.

Radu Moldovan a fost prezent la o conferință de presă legată de semnarea unor contracte referitoare la modernizarea unor sectoare de drumuri județene, iar către finalul întâlnirii a dorit să sublinieze câteva aspecte desprinse din politicianul Radu Moldovan.

Plecând de la sincopele noii administrații liberale de la nivel național, președintele Radu Moldovan a adus în discuție organizarea alegerilor locale din acest an, acolo unde există un subiect național de discuție pe marginea tururilor pentru alegerea primarilor, dar și faptul că președinții de CJ-uri nu s-ar mai alege prin vot direct din partea cetățenilor, ci prin votul majorității consilierilor județeni:

„Eu sunt de acord să facem câte tururi vor ei, 12 tururi, 14 tururi, dar să lase cetățenii să decidă pe cine doresc în fruntea acestor instituții și să nu ne întoarcem la alegrat noaptea consilieri, cu toate mijloacele mai puțin ortodoxe care s-au întâmplat de-a lungul timpului, pentru că avem aceste experiențe. Să-i lase pe cetățeni să decidă pe cine vor la Consiliul Județean, dintr-un tur, două, trei, 14, din șase în șase luni! Eu sunt de acord să facem alegeri din șase în șase luni, dacă asta vor ei, dar cetățenii să fie cei care decid și nu negocierile politice și jocurile de culise la care se pricep foarte bine”, a precizat Moldovan.

Acesta a mai punctat faptul că Guvernul Orban se plânge de lipsa banilor pentru măririle de alocații sau pentru alocarea fondurilor în anumite sectoare prioritare, dar se folosește de fondul de rezervă pentru organizarea alegerilor anticipate:

„N-au timp nici de DGASPC, nici de sistemul de sănătate, de pensii, n-au bani nici de alocații... N-aveți bani de alocații?! A spus domul acela pleșuv (n.r. – Florin Cîțu, ministrul finanțelor) că au bani în fondul de rezervă pentru 14 tururi de alegeri. N-ar fi mai bine să se dea alocații la copii și să facem alegerile la termen, așa cum prevede orice regulă democratică?! Din păcate ipocrizia este la cote maxime, manipularea de asemenea”, a conchis Radu Moldovan.

Adauga comentariu