Cum și-a „împușcat” un șofer permisul la Podirei. Pistolul-radar în acțiune, neiertător pentru vitezomanii grăbiți niciunde

Polițiștii bistrițeni au ieșit în trafic într-o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prin depistarea și sancționarea persoanelor care conduc autovehicule cu viteză peste limita legală.

În acest scop, miercuri, 7 noiembrie, puțin după ora 10, polițiștii rutieri s-au aflat pe teren, mai exact în localitatea Podirei, pe DN 17, zonă cu frecvente situații în care limita legală este depășită. De această dată oamenii legii au folosit pistolul-radar din dotare, de altfel acesta fiind și unicul pe care Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud îl are.

Unul dintre vitezomanii întregistrați de pistol a depășit cu 75 de kilometri la oră viteza legală în zona respectivă, cea de 50 km/h, ecranul dispozitivului înregistrând 125 km/h.

La această viteză este aproape imposibil de evitat un eventual obstacol, iar de oprit nici nu se poate pune problema, mai ales că în zona în care șoferul grăbit a fost fotografiat este și o trecere de pietoni. Interesant este că șoferul respectiv nu se grăbea nicăieri, în plus acesta avea ca pasager un minor. Acesta s-a ales cu permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 90 de zile, dar și nouă puncte de penalizare.

Modelul radarului de tip pistol pe care polițiștii bistrițeni îl au în dotare are o valoare de aproximativ 25.000 de euro. Aceste aparate pot fi achiziționate și de către primării care, la rândul lor le pot dona polițiștilor de la rutieră, sau pot face diferite contracte de utilizare. Metoda este folosită cu succes în județul Cluj (acolo unde există opt astfel de „jucării”), primăriile respective „beneficiind” de venituri substanțiale din utilizarea acestor dispozitive.

„În cadrul acțiunilor preventive desfășurate azi, 7 noiembrie în tot județul, polițiștii rutieri au reținut 9 permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a limitei legale admise pe sectoarele respective de drum, de asemenea au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoarea totală de 10.170 lei” - au declarat reprezentanții IPJ BN la finalul acțiunii.

 

Adauga comentariu