Cum se dă Crețu singur de gol despre vacanța pe schiuri de la Innsbruck. Mintea și nervii încep să-i cedeze?!

Minciuna primarului Ovidiu Crețu, cea cu vacanța-delegație, are picioare scurte. Deși în primă fază nu a vrut să comenteze nimic despre escapada cu mașina instituției făcută în Austria la schi, concediul fiind confirmat telefonic de purtătorul de cuvânt al Primăriei în 19 ianuarie 2018, Ovidiu Crețu a declarat că nu a fost la schi cu mașina instituției ci a fost într-o delegație (de la care noi, stiridebistrita.ro, încă mai așteptăm documentele cerute în acest sens).

Întrebat despre acestă escapadă, Crețu devine irascibil, se bâlbâie si, cu capul plecat, spune că nu a fost la schi și că nu știe de nicio fotografie în care e surprins pe autostrada ce duce către Innsbruck. Mai mult decât atât, întrebat dacă a fost însoțit de omul de afaceri Dumitru Tănase, persoană ce a beneficiat și beneficiază de mai multe contracte cu Primăria, Crețu nici nu confirmă, dar nici nu infirmă, răspunzând arogant „acuma vreți să vă spun că am fost cu nevastă-mea, fiică-mea, Tănase sau Rus Costrică în concediu?!”.

După toate tentativele de negare a acestei escapade evidente, Crețu scapă un porumbel și se dă de gol în legătură cu o anumită stațiune montană unde se practică schiul, Innsbruck. Fiind vorba de anumite tipuri de tunuri de zăpadă, în contextul în care cele de la Bistrița nu fac față și nu funcționează optim la temperaturi ridicate, Crețu povestește într-un interviu acordat timponline.ro următoarele:

Sunt tunuri care fac zăpadă și la temperaturi mai ridicate, o invenție japoneză (...). Încă nu știu dacă se vând, la ce preț se vând (...). Din câte știu eu (n.r. - ?!?), astfel de tunuri și le-au permis cei de la Innsbruck care au mai multe pârtii și telescaune decât România, Bulgaria și Ucraina la un loc”.

Noi nu contestăm cunoștințele edilului în materie de schi și pârtii europene, în special dotările acestora. Faptul că primarul dă exemplul pârtiilor de schi din Innsbruck, tocmai de acolo de unde este bănuit că a fost în „delegație” cu mașina Primăriei însoțit de Dumitru Tănase, ne facem să credem că are dreptate! De obicei, cea mai vie amintire este dată exemplu.

Amintim cititorilor noștri că pârtia de schi de pe Cocoș a fost inaugurată vineri, 26 ianuarie, fiind închisă duminică, 28 ianuarie, din cauza lipsei de zăpadă și a degradării pistei superioare a pârtiei, fapt semnalat chiar de Crețu după primele două coborâri.

 

Adauga comentariu