Cum să refuzi politicos un titlu de „Cetățean de Onoare” – Alin Ușeriu (Tășuleasa): „Nu sunt vrednic pentru așa ceva!”

Un consilier local bistrițean a propus acordarea titlului de „Cetățean de Onoare” al municipiului Bistrița domnului Alin Uhlmann Ușeriu - coordonatorul Tășuleasa Social, cel mai mare ONG de mediu din țară.

Propunerea aparține consilierului local din partea Partidului Ecologist Român – Teodor Ioan Mârza – care consideră că „domnul Alin Uhlmann Uşeriu îndeplineste toate criteriile menționate în Regulamentul de acordare a titlului de „Cetăţean de Onoare”, și anume: 1. Criteriul relevanţei domeniului în care performează, 2. Criteriul performanţei, 3. Criteriul reprezentării comunităţii locale, 4. Criteriul avantajelor comunităţii locale”.

În motivația propunerii, consilierul PER susține că demersul său se alătură celor făcute anterior de colegul său de partid și CL – Virgil Marton, care a depus și el o astfel de propunere în cursul acestui an, precum și cel al lui Alexandru Marian Toniuc din anul 2015.

Contactat telefonic de stiridebistrita.ro, Alin Uşeriu s-a arătat surprins de această veste, însă, dacă propunerea va fi luată în calcul de plenul Consiliului Local, el va trebui să o refuze:

„La mine nu a ajuns așa ceva... Eu nu am domiciliul în Bistrița, nu știu... Frumos din partea domniilor lor, dar fără să îi supăr, o să fac tot ceea ce îmi stă în putere să-i refuz. Eu de câte ori am putut, am refuzat astfel de titluri pentru că nu mă simt vrednic, nu sunt confortabil cu astfel de titluri! Nu-i cu răutate, vreau să se înțeleagă bine acest lucru, dar efectiv nu mă simt vrednic pentru așa ceva! Nu știu... probabil când voi avea o anumită vârstă și voi fi un virtuos, poate că nu voi refuza, dar acum nu sunt vrednic eu de „cetățean de onoare”. Au mai fost propuneri, de la județ, de la Rotarieni... le mulțumesc tare frumos, dar m-aș bucura mai mult dacă vin la proiectele noastre, dacă ni se alătură în ceea ce facem, iar mulți dintre ei au înțeles asta. Încă o dată, dacă se poate refuza, eu refuz, dar dacă nu se poate nicicum, atunci nu am ce face” – a declarat Alin Ușeriu.

 

 

Adauga comentariu