Cum să duci cu zăhărelul o comunitate... credincioasă! Primarul unei comune din Bistrița-Năsăud „derulează” proiecte imaginare

Dacă tot sunt la modă proiectele în ceea ce privește un plan de investiții, un primar dintr-o comună bistrițeană și-a tot amăgit concetățenii spunându-le că există proiecte în derulare, atunci când oamenii îl întrebau de gaze sau canalizare.

Sătui de fabrica de gogoși, cei interesați s-au adresat unor foruri superioare în căutarea adevărului. S-a întâmplat de curând în comuna Petru Rareș, acolo unde primarul Vasile Cocos „derulează” diferite proiecte la modul teoretic, în practică fiind o altă situație.

Unul din liderii locali ai PMP, Caius Cârcu, a apelat la deputatul bistrițean al partidului pentru a afla stadiul implementării proiectelor ce se tot derulează în comună. Aceștia au primit răspunsul chiar din partea vice-premierului Paul Stănescu, un răspuns la care deși se așteptau, i-a cam durut.

Astfel, conform unui comunicat trimis de Cârcu către presă, în adresa primită de la Guvern nu se regăsesc acele proiecte pe care primarul Cocos le „derulează” în comună. De fapt nu se prea găsesc nici alte proiecte venite din locația respectivă.

Oamenii de bună credință au observat că proiectele se derulează de ceva vreme, dar pe ulițe nu se „derulează” nimic nou, așa că mi-au cerut sprijinul. Răspunsul primit de la viceprim-ministrul Paul Stănescu este clar: niciunul dintre aceste proiecte nu a fost inclus în etapa a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), 2017-2020! De fapt, primarul PSD Vasile Cocos nici măcar nu a făcut o cerere de includere în program. Vorba aceea... nu poți câștiga la loterie dacă nu-ți cumperi bilet!” – precizează Prim-vicepresedinte PMP Bistrița-Năsăud, Cârcu Ioan Caius.

În răspunsul primit de la Paul Stănescu se regăsesc patru proiecte depuse de primăria respectivă, din care doar unul are toată documentația aprobată, inclusiv  finanțarea, dar care nu a fost semnat de... beneficiar, adică de Primăria Petru Rareș! Este vorba de modernizarea unui drum de interes local în localitatea Bața, suma aprobată fiind de peste 700.000 de lei.

Printre celelalte trei proiecte depuse de primărie nu se regăsește niciunul legat de apă-canal sau gaze naturale, fiind vorba de amenajări străzi și trotuare, modernizare sistem de iluminat public și o reabilitare de șlcoală gimnazială.

Adauga comentariu