Cum poate un narcisist politic să atragă și mai mult atenția asupra lui? Simplu, subliniază faptul că nu este vorba despre EL! Cristian Niculae și-a lansat programul politic electoral din sala de ședințe a Consiliului Local

Așa cum ne-a obișnuit, Cristian Niculae, a.k.a. wannabe, nu precupețește niciun efeort în a-și etala oportunismul și falsitatea, evident cât mai mediatic cu putință. Fiind în exercițiul funcțiunii, viceprimarul și-a lansat programul politic electoral de la locul de muncă, adică din Primărie, bineînțeles în timpul programului.

Lansarea unui program electoral este un proiect politic, iar din acest punct de vedere, politicienii care se respectă și își respectă electoratul, își expun aceste manifeste din afara locului de muncă, cel mai viabil din sediul de partid.

Cristian Niculae a găsit ca cel mai oportun moment de a-și lansa ideologia eletorală din timpul serviciului, cel de edil, dar și de la locul de muncă, adică direct din Primărie, pentru a insufla oareșce idee celor cărora transmite acest mesaj.

Mai mult decât atât, cunoscut și recunoscut ca o persoană iubitoare de sine (ceea ce nu e rău), dar mai ales de propria imagine (ceea ce e penibil), Cristian Niculae și-a ales cel mai „potrivit” slogan de campanie: „Este despre NOI, nu despre MINE”!, mesaj care are ca efect tocmai opusul, căci pseudo „este despre noi” converge către „despre MINE”. Trebuie să recunoaștem, însă, că cel care i-a compus acest slogan cunoaște niscaiva psihologie a maselor...

Pe scut, programul electoral al viceprimarului Niculae este o oglindă perfectă a ceea ce ar fi trebuit să facă deja candidatul în ultimii patru ani, adică din momentul în care a fost uns ca viceprimar: buget participativ (niciodată luat în calcul de administrația PSD), îngropare rețele aeriene de cabluri (chiar nu știm ce l-a împiedicat pe Niculae în patru ani să intreprindă pe acest subiect), susținere producători locali (acei gospodari folosiți pentru fotografii, dar ținuți în ploaie, frig și vânt, sâmbătă de sâmbătă, în plin Centru Istoric), reabilitare pasaje pieotonale (oare nu vă spune nimic acest subiect?), management informatizat al traficului din oraș (stațiile de autobuz cu afișaj electornic fiind de ani buni uitate ca proiect), precum și sprijinirea sportului (eventual prin plasarea către Consiliul Județean a tot ceea ce înseamnă înfrastructură și/sau investiție).

Acestea sunt doar câteva dintre cvasi-problemele pe care candidatul le-a identificat. Ar mai fi și problematica legată de stadionul „Jean Pădureanu” pe care același candidat, în urmă cu un an și ceva, îl dorea demolat, iar acum (pe lângă faptul că nu mai recunoaște că ar fi spus el așa ceva) îl dorește „regândit”. Nimic de Wonderland și de gaura neagră denumită „pârtie de schi”, nimic de mult trâmbițatul și promisul cartier al tinerilor. Un alt aspect de care nu s-a îngrijit deloc în cei patru ani de când este viceprimar este cel legat de reformarea Primăriei, mai bine zis de aparatul Primarului și de performance-ul acestuia.

Pe lângă faptul că Niculae oricum a furat startul (aici au o vină imensă și alți adormiți din politica locală), a profitat de funcția pe care o deține inclusiv prin mârșăvia prin care anunță conferințele de presă politice prin prisma calității sale de administrator, în interiorul instituției administrative „Primăria”. Dar... nu este vorba despre el...

 

 

Comentarii

Mihai

03.03.2020 14:56

A facut multe lucruri bune pentru oras

Ioana

03.03.2020 14:59

Domnilor , sunteti acei Ziariști cărora nimic nu le convine Nu va este umpic de rusine ? felicitari domnului viceprimar pentru munca si implicare.  

Paul

03.03.2020 16:29

Acest personaj pe nume Cristian Niculae (alias Wannabe), îşi lanseaza programul electoral  cu o mare minciună continută chiar de sloganul "Este despre NOI, nu despre Mine!" , când toată lumea stie că individul nu scapă nici o ocazie de a se scoate pe el in evidentă, pentru orice actiune neânsemnată intreprinsă in calitate de viceprimar.   Apoi, tocmai programul electoral propriuzis al lui Niculae , nu-i altceva decât o insiruire de actiuni pe care individul ar fi trebuit să le realizeze măcar partial  în ultimii patru ani în calitate de viceprimar.  Cine l-a oprit pe individ să facă "REFORMA PRIMĂRIEI" stiut fiind că  există prea multi tăietori de frunze la câini cu salarii mari in administratia locală. La primăria Bistrița, dupa unele surse, numai aparatul primarului are în componență 273 de angajați. În ceea ce privește totalul angajaților din structurile aflate în subordinea primăriei (toate direcțiile, inclusiv asistenții sociali), aceștia sunt în număr de 895, desi Bistrița are undeva între 70 și 80 de mii de locuitori. Potrivit primarului,numai in Primăria Bistrița lucrează peste 700 de persoane.Pe de altă parte cea mai mare parte a obiectivelor enumerate au ramas nerezolvate tocmai sub administratia PSD, care a avut alte priorităti precum Pârtia Cocos, Cusca pentru veverite, si alte tâmpenii despre care Wannabe nu suflă o vorbă. Ba mai mult Wannabe a fost cel care  sustinea că Pârtia Cocos este o investitie despre care abia peste 5-10 ani vom putea spune dacă a fost bună sau rea. In schimb, vine cu un tupeu incalificabil să vorbească despre reabilitarea  şcoalilor, intre care si Liceul Tehnologic Agricol, căruia i-a pus gând rău prin diminuarea terenului fermei didactice pentru ”Cartierul Tinerilor”.Apoi vorbeste despre "Amenajarea Pădurii Codrișor ca padure-parc", un proiect al Asociatiei Bistrita Civică (ABC) aprobat de Consiliul Local, după ce in urmă cu 2 ani acelasi Wannabe lansa tâmpenia demolării Stadionului "Jean Pădureanu" pentru extinderea parcului municipal.Si exemplele ar putea continua.

Balan Marius- e...

03.03.2020 18:31

Prietene NICULAE in acest contest ne dai si noua sala pt. lansarea candidatului de la VERZI ? Unde sa facem cererea ?

Bistritean

03.03.2020 19:10

Daca bistritenii nu se trezesc la vot si vom avea primar un continuator al ideilor lui Cretu atunci trebuie facute bagajele si ultimul sa stinga lumina! Din pacate Bistrita a cazut pe mana unor oameni fara inclinatii politice pusi doar pe capatuiala, inconjurati de oportunisti ciugulitori de interese personale, un aparat administrativ inrosit la maxim, plin de lipitori de afise si excitati de firimituri.... un oras in moarte clinica....asta e adevarul...parerea mea!

Radu

03.03.2020 20:08

Am o singura intrebare aici: cine plateste pentru bannerele alea?ca daca e din bani publici trebuie recuperati rapid ...

Radu

03.03.2020 20:09

Am o singura intrebare aici: cine plateste pentru bannerele alea?ca daca e din bani publici trebuie recuperati rapid ...

Melinte dan

03.03.2020 21:34

Paul, bine punctat.
Cel mai slab candidat care timp de 4 ani nu a facut nimic doar a incasat un salariu de peste 20.000 lei.
Ba a facut , a dat 4 politisti afara care aveau 2200 lei salariu pentru ca nu-i placea seful mare.
Au văzut si au stiut probabil prea multe si s-a debarasat de ei.Acel primar care mai vrea un loc eligibil de consilier local, poate se desparte greu de anumite persoane din primarie.
Programul lui Niculaie este f slab, adevarat aceste lucruri tb facute cat a fost viceprimar 4 ani.
Cum justifica cei 4 ani platiti?

taranu

04.03.2020 08:19

Ab luat model de la Johanis. Amintiși-vă marile afișe cu el de pe toate drumurile. Cele cu România normală. Acum vedem ce a vrut să spună cu asta.  

Sergiu

04.03.2020 16:58

La capitolul URBANISM , Bistrița ar avea nevoie in primul rând de actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) care este un document strategic de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în oras. In acest sens, pentru centru istoric sau oraşul vechi cum il numeste viceprimarul este nevoie de inchiderea inelului central de circulatie. Pentru asta ar fi necesară prelungirea strazii Vasile Conta printre sediile Electrica-furnizare si Aquabis, si apoi construirea unui pod peste raul Bistrita , prin fata fostei uzine electrice. Acest pod care ar putea fi numit „Podul Morii”, amintind de Piata Morii din apropiere dar si de existenta unei mori de apă pe fostul „canal al morii”, ar crea posibilitarea trecerii circulatiei auto din zona parcului pe malul stâng al râului Bistrita pe strada Codrisor până la Podul Budacului. In felul acesta se inchide inelul central din jurul orasului vechi, alcătuit din strazile: Dr.Ioan Ratiu- Odobescu- Gării- Bul.Republicii-Bistricioarei-RomanC.Vivu-Vasile Conta. Pe de altă parte strada Vasile Conta cu prelungirea respectivă face parte din DIAMETRALA NORD-SUD a orasului Bistrita, care se intinde din Cartierul Subcetate pana la Sala Polivalenta, trecand prin centrul civic al orasului, de unde si denumirea sau rolul de “Diametrala”. Aceasta artera formata din strazile Subcetate- Ioan Slavici- Crinilor- Piata Pertu Rares- Bistricioarei- Roman C.Vivu- Vasile Conta, prezinta importanta pentru dezvoltarea turistica si urbanistica a orasului, fapt pentru care ar trebui acordată mai multă atentie la detalii. Cu atat mai mult cu cat pe strada Crinilor, colt cu Cerbului se gaseste o căsuță în care a funcționat prima școală confesională si care in prezent se afla in paragina si se degradează cu fiecare zi ce trece. Ea ar trebui de urgenta reabilitata si transformata in muzeu, dupa modelul muzeului primei scoli romanesti din Scheii Brasovului. De altfel, din 2011 si la Sf. Gheorghe (Covasna) exista un muzeu al primei scoli românesti dupa reabilitarea casei in care a functionat scoala respectivă.  

Vizitator

04.03.2020 23:39

Motto:„Prostul are un mare avantaj faţă de omul deştept: este întotdeauna mulţumit de el însuşi.”(Napoleon Bonaparte- în Cugetări)-Cand a fost sincer Cristian Niculae (Alias Wannabe)? El este cel care spunea in 2019 despre Pârtia Cocoş, ca abia în următorii 5 – 10 ani vom putea evalua dacă amenajarea ei cu 5,5 milioane de euro a fost un eşec sau un succes. Lucru acesta se putea cunoaste inainte că de aceea se fac studii de fezabilitate pentru orice investitie.Tot in 2019 se pronunta pentru demolarea stadionului din parcul municipal si sa-l mute în Unirea,  fara nici o logica, pe  motivul extinderii parcului in locul stadionului, ceea ce este o prostie atata timp cat parcul se invecineaza cu Padurea Codrisor. Ba mai mult, din 2015 chiar exista o hotarare de CL privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc. Apoi, chiar si problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Ba mai mult, actualul stadion are instalatie de nocturna si un teren bine amenajat, cu instalație de încălzire a gazonului si doar tribunele trebuie recondiționate sau chiar reconstruite .Lipsa de logica a viceprimarului este evidenta. El vorbeste despre un stadion de 10.000 de locuri in Unirea . Nimeni nu spune ca nu trebuie terenuri de sport in Unirea, ca si in celelalte localitati componente ale municipiului. Pentru asta nu trebuie obligati si spectatorii sa mearga pana in Unirea la spectacole cultural-sportive, cand pot sa ajunga mult mai simplu pe stadionul din parc.De aceea, lucrurile trebuie bine chibzuite inainte de a se lua o decizie , intrucat legea sportului spune în articolul 79 că: „Schimbarea destinatiei sau desfiintarea unor baze sportive aparținând domeniului public ori privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului si cu construirea prealabila a altor baze sportive similare celor desființate.” Dar in primul rand trebuie tinut si de opinia bistritenilor care s-au pronuntat masiv impotriva mutarii stadionului Jean Padureanu.

Adauga comentariu