Cum mai poate prinde Doina Pană un loc la Bruxelles: dacă renunță vreo trei-patru din față... Deputatul bistrițean doar pe locul 15 pe lista de europarlamentari ai PSD

Luni, 25 martie 2019, a avut loc Cex-ul PSD unde s-a aprobat lista candaților pentru alegerile europarlamentare, listă prezentată la sfâștiul ședinței chiar de liderul formațiunii, Liviu Dragnea.

Primele 15 poziții, cele considerate cu „șanse” de a prinde un loc la Bruxelles, bineînțeles în cea mai optimistă variantă, cu tot cu redistriburi, sunt ocupate de următoarele persoane:

1. Rovana Plumb

2. Carmen Avram

3. Claudiu Manda

4. Chris Terhes

5. Dan Nica

6. Maria Grapini

7. Tudor Ciuhodaru

8. Dragos Benea

9. Victor Negrescu

10. Andi Cristea

11. Natalia Intotero

12. Gabriela Zoana

13. Bianca Gavrilita

14. Emilian Pavel

15. Doina Pana

După cum se poate observa, deputatul bistrițean Doina Pană, vicepreședinte PSD, ocupă ultima dintre aceste poziții. În această situație, pentru ca social-democrații bistrițeni să spere la o înscăunare a reprezentatei lor la Bruxelles, este necesară o implicare tottală în campania electorală care bate deja la uși. Pentru ca locul 15 să fie eligibl, PSD are nevoie de 45,45% dintre sufragii, ceea ce este imposibil de realizat. Actualele sondaje de opinie situează PSD la un nivel de un maxim „optimist” de 32%, insuficient pentru Doina Pană.

Totuși, în cazul unor renunțări la fotoliul de europarlamentar al câtorva dintre candidații aflați mai sus pe listă, chiar și după scrutin, Doina Pană și-ar putea îndeplini și acest deziderat, cel de europarlamentar. Nu e exclus nici un joc al ruletei redistribuirilor, dar tot în combinație cu eventuale retrageri de pe listă ale altor candidați.

 

Adauga comentariu