Cum își arogă viceprimarul Cristian Niculae o inițiativă ce nu-i aparține: „Ziua Diasporei” – un eveniment în prologul Marelui Târg al Bistriței

Setea de imagine a unui personaj decalibrat poate avea efecte secundare pe planul de marketizare al unei inițiative de salutat, însă viceprimarul municipiului Bistrița nu are de unde să cunoască acest aspect, sau pur și simplu nu-l interesează, calificându-se într-un profitor repezit.

Nu e prima dată când apetitul pentru orice înseamnă imagine personală a candidatului la fotoliul de primar al urbei depășește limita unei bune înțelegeri cu partenerii înscriși în anumite evenimente sau chiar investiții. Cristian Niculae a mai „furat” un start atunci când anunțul referitor la găsirea soluției pentru reabilitarea Corpului A al Colegiului Național „Liviu Rebreanu” nu a fost făcut de cel în drept să o facă, respectiv ministrul dezvoltării, Daniel Suciu.

Citește și... Cum i-a furat Cristian Niculae caimacul lui Dani Suciu: Colegiul Național „Liviu Rebreanu” intră în reabilitare prin Compania Națioanlă de Investiții. Cristian Niculae dixit!

Un alt start furat de iepurașul wannabe a avut loc luni, 5 august, atunci când narcisistul politruc Cristian Niculae anunța pe pagina proprie de facebook un eveniment organizat într-adevăr cu sprijinul Primăriei municipiului Bistrița, dar care are o altă sursă inteligentă la bază, și anume platforma RePatriot - o comunitate de peste 50.000 de like-uri, constituită ca o platformă de inspirație, consiliere și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară.

În fapt, nici măcar denumirea evenimentului nu a fost preluată ca atare, în postarea făcută de Niculae fiind înlocuită sintagma „Ziua Diasporei” – titulatura oficială a evenimentului, cu cea de „Întâlnirea Diasporei”. Ce-i drept, nici măcar evenimentul-mamă nu a fost denumit ca atare, căci „Zilele Bistriței” au sucombat ca titulatură de ceva ani, aceasta fiind înlocuită cu „Marele Târg al Bistriței” de către călăul manifestărilor cu pricina, Ovidiu Crețu, mentor al viceprimarului, fiind deplasată atât la propriu cât și la figurat inclusiv în timp. Niculae, grăbit să-și aroge meritul pentru eveniment, greșește noțiunea de „manifestare” și folosește termenul de „manifestație”. Nu prea credem că își dorește la Bistrița o manifestație legată de... diaspora!

Prin această postare Cristian Niculae deturnează atenția către propria persoană, inducând ideea unei revelații personale: „Îmi doresc ca bistrițenii din diaspora să se întoarcă acasă!”. De altfel, toată postarea este construită în jurul propriului eu, tipic deja pentru acest personaj autocentrat în tot ceea ce înseamnă actuala administrație locală.

Evenimentul „Ziua Diasporei” - o conferință și nu o „manifestație”, care va avea loc vineri, 23 august, între orele 11.00 și 14.00, la sediul Primăriei Bistrița, în sala de consiliu, are ca scop conectarea antreprenorilor din diaspora la cei din mediul de business local. Ambasadorii RePatriot pentru acest eveniment sunt doi bistrițeni „repatriați”, care au reușit să-și deschidă afaceri în țară după o perioadă de „exil”.

Traian Buia este un sîngeorzan stabilit în Irlanda, care și-a deschis o afacere de succes și a ales să revină în țară, considerându-se „un alt român din diaspora care se întoarce definitiv acasă”. Din aceeași categorie face parte și Vasile Nicolae Lupșa, un bistrițean bătătorit de soarele spaniol și care acum își conduce afacerile de acasă, fiind implicat în mai multe acțiuni antreprenoriale din orașul natal.

Evenimentul „Ziua Diasporei” se va organiza în aceeași zi și la Sîngeorz-Băi, ceea ce demonstrează încă o dată faptul că inițiativa nu aparține celui care își arogă golănește idei, acțiuni și inițiative, acesta fiind doar o căpușă fără demnitatea de a recunoaște sau saluta munca altora. Era mult mai demn și corect dacă se lăuda cu ralierea la idee și susținerea acesteia, așa cum de altfel se întâmplă în viața normală și reală! 

Comentarii

Alexandru

07.08.2019 12:08

Și totuși CNLR se reabilitează sau nu? Macar contract avem sau îl seamnaza VV in lansarea campaniei electorale în jud BN - Teleormanul pesedist al Ardealului.

Vizitator

07.08.2019 14:50

„Ziua Diasporei” este pe 10 august 2019, când Asociația Bistrița Civică (ABC) organizează o manifestație în Piața Petru Rareș.  Demersul Asociației Bistrița Civică (ABC) de a organiza  manifestația de pe 10 august în Piața Petru Rareș este intre altele combaterea nepotismului  în județul Bistrița-Năsăud!. Nesimţirea a devenit o caracteristică dominantă a clasei politice la toate nivelurile. Oamenii politici nu mai au nici frică nici rusine. Coruptia si nepotismul au atins limite insuportabile. Un exemplu este chiar lângă noi. După logica simplă a lui Radu Moldovan, dacă un chelner poate ajunge presedinte al consiliului judetean, atunci de ce un manevrant de vagoane nu poate să ajungă director general adjunct la Aquabis. Numai că in cazul de la Aquabis infiintarea postului de director general adjunct s-a făcut special pentru o anumită persoana, ceea ce este o dovadă clară de nepotism. Chiar dacă ocuparea postului s-a făcut printr-un simulacru de concurs la care s-a prezentat doar o singură persoană, dându-se o aparentă notă de legalitate, totusi a fost incălcată legea bunului simt. 

Adauga comentariu