Cum i-a furat Cristian Niculae caimacul lui Dani Suciu: Colegiul Național „Liviu Rebreanu” intră în reabilitare prin Compania Națioanlă de Investiții. Cristian Niculae dixit!

Unul dintre cele mai discutate subiecte legate de reabilitări în municipiul Bistrița a fost legat de corpul A al Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, clădire cu serioase probleme legate de structură. Bâlbele administrative locale au împins situația către o extremă periculoasă, cea a unei imposibilități de accesare a unor fonduri necesare reabilitării clădirii-simbol. Dar...

Totul e bine când se termină cu bine, chiar dacă anunțul așteptat de o întreagă comunitate se face în plină campanie electorală, cu „ușoare” tente de autopromovare ale unui viceprimar care nu are absolut niciun merit în această ecuație.

După multe încercări ale administrației locale de a pune mâna pe clădirea în cauză, dosarul reabilitării corpului A al CNLR a ajuns la Ministerul Dezvoltării, acolo unde nu de mult timp își are în propria mână șampila și semnătura principală bistrițeanul Daniel Suciu.

La scurt timp după preluarea mandatului de ministru, Daniel Suciu ține la sediul ministrerului o conferință de presă în care prezintă „realizările” ministerului prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Printre slide-urile respective este strecurat și unul legat de reabilitarea CNLR, prezentată ca marea realizare prin PNDL, ceea ce era ori o eroare, ori o foarte mare minciună!

Apoi s-au vehiculat tot felul de alte variante luate în calcul pentru a prinde într-o finanțare aceste lucrări, dar nimic concret. Oficial, căci în spatele ușilor închise se știa soluția: Compania Națională de Investiții – acest atuu folosit în situații de criză!

Astfel, în dimineața zilei de 20 mai, viceprimarul Cristian Niculae face un anunț important pentru comunitate, un anunț pe care l-am fi așteptat din partea ministrului Daniel Suciu:

„Am fost convins tot timpul că vom găsi o soluție pentru reabilitarea corpului A al Colegiului Național Liviu Rebreanu!

Convocăm pentru mâine ședința de îndată a Consiliului Local al Municipiului Bistrița pentru a aproba predarea amplasamentului CNLR către Compania Națională de Investiții în vederea realizării lucrărilor de reabilitare și modernizare, atât de necesare clădirii monument istoric al acestui liceu de prestigiu, unde învață un număr de 1670 de elevi bistrițeni, școală etalon la nivel național ce a dat generații peste generații de oameni de valoare, Bistriței și României.

Este o investiție în jur de 10 milioane de euro pe care nu ne-am permis-o din bugetul municipiului.

Am încercat cu fonduri europene, am încercat prin PNDL și nu s-a putut. Am găsit soluția la CNI și vom rezolva și această problemă”.

Sursele noastre spun că această veste trebuia dată chiar de vicepremier vineri, 24 mai, în penultima zi de campanie electorală, dar Niculae i-a cam furat caimacul lui Suciu. Probabil o chestiune de strategie politică internă și locală, căci cel care trebuie să dea veștile legate de municipiul Bistrița este presupusul candidat la fotoliul de primar, deși persoana în cauză nu are absolut nimic cu această „reușită”.

Dincolo de toate aceste mici jocuri electorale rămâne ideea principală: CNLR va intra în reabilitare prin CNI! Când și cum, într-un episod viitor...

 

Adauga comentariu