Cum ar trebui să arate TRIBUNA OFICIALĂ în momentul paradei militare de 1 Decembrie 2018 la Bistrița (momentul de aur al Centenarului)

La toate marile manifestații desfășurate în Bistrița de-a lungul unui an, și nu sunt puține, tribuna oficială este compusă, bineînțeles, din oficialitățile orașului și județului: prefect și subprefect, președinte de CJ, vicepreședinții de CJ (plus alți câțiva guguștiuci de prin CJ), primar și viceprimari (și aici cu guguștiucii din dotare, în speță city-managerul), deputați și senatori, șefi și șefuți din deconcentrate, consilieri, etc.

De obicei manifestările încep cu niște somnifere denumite discursuri, întotdeauna lungi și plictisitoare, goale, demagogice și populiste. Apoi veșnica depunere de coroane, indiferent de sărbătoare, incluzând aici și Ziua Națională. Parada sau defilarea militară este totuși un punct de atracție pentru plebe, căci atât ne mai pot oferi aleșii în prag de sărbătoare. Și fasole, dar asta e altă poveste...

România celebrează 100 de ani de la nașterea ei pe data de 1 Decembrie 2018, Centenarul fiind un cuvânt parcă luat la mișto prin prisma evenimentelor desfășurate în numele lui de-a lungul acestui an, la mișto fiind și cele aproape 3 milioane de lei cheltuite pe aceste manifestări numai în județul nostru.

Oare cum ar fi ca odată la o sută de ani, deci acum, de 1 Decembrie, tribuna oficială să nu mai adăpostească toți oficioșii orașului și județului?! Știm, d-aia îi spune „oficială” pentru că sunt ei acolo. Dacă în acest an am denumi-o TRIBUNA CETĂȚENEASCĂ, iar în loc de oficialii pe care îi vedem oricum și în restul anului acolo, să stea alți cetățeni, mame cu copii de exemplu, căci ei se bucură real și inocent de această sărbătoare ajunsă sumbră și respingătoare?!

Oare forțele militare care vor defila nu vor mai da onorul spre dreapta, acolo unde ar sta cetățenii?! Oare oficialii amestecați în restul mulțimii nu ar mai simții fiorul sărbătorii?! Nu trebuie să se teamă, căci nu-i va lua la bătaie nimeni, suntem un oraș calm și civilizat. Cum i-ar sta lui Crețu între oameni să aplaude ca un simplu cetățean? Dar lui Radu Moldovan, Daniel Suciu, Doina Pană, Ioan Turc, Ioan Țintean ș.a.m.d.?! Doar pentru momentul paradei militare! Discursurile să și le țină, să depună coroane, să lăcrimeze în timpul slujbei, dar să lase locul cetățenilor pentru onorul militar!

Acesta ar fi momentul de AUR al Centenarului la Bistrița!

Comentarii

Balan Marius- e...

27.11.2018 17:49

In nici un caz nu privesc spre bina cu politruci. Cei de astazi nu merita nici un onor. Plec la COASTA si dau onorul singur la monumentul eroilor din primul razboi ridicat de bunicul meu in 1936 in memoria celor 61 de consateni morti pe fronturi. COASTA; 1918; 61 de case  =61 de morti. Putini stiu ca este unicul sat din Transilvania si poate si din Romania cu acest statut. De la fiecare casa barbatul nu s-a mai intors acasa. 

Adauga comentariu