Cum ar putea ajunge Gloria 2018 pe podiumul Ligii Florilor la handbal feminin! În bătălia pentru locul 3 mai sunt Craiova, Brașovul și Zalăul

Ultimele trei evoluții ale fetelor antrenate de Horațiu Pașca în Liga Florilor dau speranțe pentru un loc pe podiumul național. Mai sunt de disputat cinci etape, probabil cele mai stresante din punctul de vedere al configurației finale.

Locurile 1 și 2 sunt deja adjudecate de către SCM Rm Vâlcea și CSM București, aceste echipe având la finalul etapei cu numărul 21 un punctaj imposibil de depășit de oricare dintre urmăritoare, 57 respectiv 51 de puncte. Chiar dacă nu ar mai câștiga nici un meci, echipele de pe locurile 3, 4 sau 5 nu vor reuși să acumuleze numărul de puncte necesare depășirii acestora.

Dar să vedem cum ar putea Gloria 2018 să prindă singura medalie disponibilă, cea de bronz. În acest moment, Gloria mai are de jucat cinci partide, din care ultimele două sunt în compania SCM Rm Vâlcea și CSM București, meciuri pe care le putem așeza în dreputul înfrângerilor.

Restul de trei partide suscită un interes deosebit, căci aici vorbim, pe lângă jocul rezultatelor celorlalte contracandidate, de propria putere de a gestiona un joc. Primul examen în acest sens se va da în această duminică, 14 aprilie, pe teren propriu, în compania unei rivale clasice, HC Zalău, echipă care ne-a scos din Cupa României săptămâna trecută.

Acest meci poate fi declarat decisiv, căci următoarele două, cel puțin la nivel teoretic, nu ar trebui să dea mari bătăi de cap handbalistelor bistrițene: acasă cu CSM Galați, lanterna Ligii Florilor, apoi în deplasare la HC Dunărea Brăila, clasată pe locul 11.

Dacă cele trei meciuri vor fi la dispoziția lui Pașca, Gloria va acumula un total de 42 de puncte, un număr la care numai SCM Craiova ar mai putea ajunge, dar în acest caz am pierde podiumul la golaveraj, căci în acest moment bistrițencele au –12, iat oltencele +4. Dacă cele din urmă s-ar poticni la unul dintre meciuri, Gloria poate triumfa.

Următoarele pretendente ar fi HC Zalău și ASC Corona 2010 Brașov. Felele lui Tadici de la Zalău au în acest moment 29 de puncte față de cele 33 ale Gloriei, dar un parcurs mai ușor, căci nu se mai întâlnesc până la sfârșitul campionatului cu nici una din cele două echipe „invincibile”. Astfel, Zalăul ar putea acumula 12 puncte și ar ajunge la cota 41, cu condiția să piardă la Bistrița (și ar mai face un pustiu de bine dacă le-ar mai tăia din avânt oltencelor, în avantajul bistrițencelor).

În schimb, cea mai „periculoasă” pretendentă la medalia de bronz, ASC Corona 2010 Brașov, ar putea acumula și ea 12 puncte în cele patru meciuri pe care le mai are de disputat, având un meci în plus față de restul, astfel că ar contabiliza 46 de puncte. Cu alte cuvinte, conform teoriei de mai sus, brașovencele ar trebui să piardă meciurile cu Zalău și Craiova, ceea ce e puțin probabil, jocurile respective fiind programate chiar pe terenul de sub Tâmpa.

Revenind la viitoarele prestații ale Gloriei, un singur meci pierdut, chiar cel cu Zalăul, le scoate din cursa pentru locul III. Doar un anume joc al rezultatelor le-ar mai ajuta, dar probabilitatea este foarte mică. În concluzie, dacă bistrițencele bat Zalăul, iar Zalăul și Craiova vor bate Brașovul, plus o altă piedică pusă eventual de Zalău Craiovei, atunci Bistrița va prinde bronzul. O victorie cu cel puțin una dintre primele două clasate (cu Rm Vâlcea acasă la Bistrița), ar crește șansele, dar asta este deja o utopie.

Datele au fost prelucrate conform clasamentului și planificării jocurilor publicate pe site-ul oficial al Federației Române de Handbal. Am fi vrut să facem această analiză pornind de pe site-ul oficial al Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, un site lădutat chiar și de noi în momentul lansării, dar care s-a poticnit la nivelul etapei cu numărul 12, undeva în turul campionatului.

 

Pariul nostru pentru finalul de campionat: Gloria 2018 - locul 5. Poate-l pierdem...

foto: facebook/gloria2018

Adauga comentariu