Cum ar fi arătat la bătrânețe Mihai Eminescu, Franz Kafka sau Elvis Presley?

Ne-au părăsit prea devreme, iar în urma lor a rămas un gol adânc. Nu o dată ne-am întrebat, oare cum ar fi fost să îi mai avem puțin printre noi? Pentru că tot e la modă să ne îmbătrânim cu ajutorul aplicațiilor inteligente, am zis să vedem cum ar fi arătat cei mai cunoscuți oameni din România și din lume, dacă ar fi ajuns la bătrânețe.

Vom începe cu cei mai cunoscuți români din istorie.


Dacă nu l-ar fi lovit demența la doar 39 de ani după decenii întregi de trăit intens, Mihai Eminescu ar fi fost un bătrânel simpatic.


Oare cum ar fi fost dacă Ciprian Porumbescu, creatorul primei operete românești, nu ar fi fost răpus de tuberculoză la 29 de ani?


Pe Aurel Vlaicu îl știe toată lumea. Era foarte ambițios să ajungă departe. Era implicat și punea mult suflet. A pus atât de mult suflet încât și-a găsit sfârșitul la 30 de ani, când în urma unui atac de cord, s-a prăbușit cu avionul. Dacă n-ar fi fost să fie, cu siguranță el ar fi arătat așa.


Dacă Laura Stoica, renumita cântăreață, compozitoare și artistă, nu ar fi fost implicată într-un accident rutier la 38 de ani, cu siguranță la bătrânețe ar fi fost o femeie frumoasă.

Mădălina Manole a lăsat în urmă mii de fani înlăcrimați. A fost găsită fără suflare chiar de ziua ei, în 14 iulie 2010. Avea doar 43 de ani. Oare cum ar fi fost dacă ar fi ales să mai rămână pe la noi?

Și mai ales, cum ar fi fost dacă în 1993 ar fi existat un tratament mai bun pentru cancer? Probabil Anda Călugăreanu ar mai fi rămas să o vedem la bătrânețe. Însă a plecat dintre noi la doar 45 de ani.


Din categoria românilor care au plecat prea devreme se află și poetul Nicolae Labiș. Oare dacă nu l-ar fi călcat tramvaiul la doar 21 de ani, cum ar fi arătat și câte ar fi făcut la bătrânețe?


În ceea ce îi privește pe cei mai cunoscuți oameni de peste hotare, lista e lungă. Așa că i-am ales pe cei mai cunoscuți dintre ei.

 

Cântăreața Amy Winehouse a fost găsită fără suflare în 23 iulie 2011, la doar 27 de ani. Dacă nu ar fi ales să își pună capăt zilelor, ar fi arătat așa:

Michael Jackson avea 50 de ani când și-a administrat prea mult somnifer.


Oare cum ar fi fost dacă renumitul Tupac nu ar fi fost împușcat mortal la doar 25 de ani?

Sau dacă John Lennon nu ar fi fost ucis la 40 de ani?

Dar dacă Marilyn Monroe ar fi ales la 36 de ani să mai rămână printre noi?

Dacă Jimi Hendrix ar fi băut mai puțin, ar fi ajuns așa. Din păcate, s-a stins la doar 27 de ani.

Kurt Cobain este un alt artist care a ales să ne părăsească. Avea tot 27 de ani.

Pasionat de viteză, actorul Paul Walker avea 40 de ani când și-a găsit sfârșitul într-un accident de mașină.

Bob Marley, marele cântăreț, în schimb, a fost răpus de cancer la doar 36 de ani.

Dacă pe vremea lui ar fi existat un vaccin antirabic, Edgar Allan Poe nu ar fi murit la doar 40 de ani.

Același lucru îl putem spune și despre marele Franz Kafka, răpus de tuberculoză tot la 40 de ani.

Curiozitatea rămâne și în cazul altor oameni celebri. Printre ei se află și Elvis Presley, care a sfârșit la 42 de ani în urma unui infarct miocadric.

Cam așa ar fi arătat cei mai importanți oameni din istorie dacă ar mai fi rămas puțin printre noi.

Adauga comentariu