Cum am înfrânt de Referendum. Toți perdanții vor să transforme înfrângerea în victorie, dar unul singur vrea PARTID!

În ciuda înfrângerii, a început bătălia adjudecării votanților pro-Referendum. Multe semne de întrebare, dar cu siguranță mult mai multă vrajbă „tradițională” s-a reușit cu acest aparent inutil referendum. România a fost împărțită cel puțin în două părți, pro și contra, timp de mai bine de o lună de zile din pricina unui scrutin fără rezultat.

De fapt, fără rezultat în ceea ce privește vreo modificare a Constituției, fără rezultat în ceea ce privește un oarecare „viitor al copiilor”, sau fără vreun rezultat privind cimentarea „familiei tradiționale”, vorba poetului – „toate-s vechi și nouă toate”... cu o singură excepție!

Excepția nu vine din partea Bisericii Ortodoxe Române care și-a cam luat un sfânt blestem din partea multor enoriași. Cu toate acestea, BOR o întoarce ca la Ploiești și consideră că și-a îndeplinit misiunea civică și morală:

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română şi-a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot” – se arată într-un comunicat al BOR, comunicat prin care se încearcă inducerea ideii prin care cei care au ieșit la vot au fost rezultat al îndemnurilor bisericești.

Excepția nu vine nici din partea partidelor politice semnatare ale unor portocoale cu CpF, deși PSD-ul își adjudecă și ei cele patru miloane de participanți la vot.

In 2016 noi am câștigat cu votul a 3.200.000 de români. Azi au votat 4 milioane” – a declarat Codrin Ștefănescu, furând efectiv votanții într-un mod „tradițional” PSD, situație întâlnită și în 2003, la ultimul referendum legat de revizuirea Constituție, desfășurat tot pe parcursul a două zile, atunci când tot ei strigau „sunt unul dintre cei 7,4 milioane de români...”.

Același Codrin Ștefănescu se folosește inclusiv de Diaspora cea mult și bine gazată în Victoriei, cea pe care un alt membru marcant al PSD se urina manelistic, lăudând prezența la vot a românilor aflați în alte țări: „Uitaţi-vă ce cozi au fost în diaspora!”.

Excepția nu a venit nici din partea celor care, cu sau fără haștag, au boicotat într-un fel sau altul referedumul sau au stat acasă.

Excepția vine de la susținătorii „creatorilor” referendumului, de la cei care au reușit pe bani publici să-și facă un exercițiu „de imagine”, o testare a „pieței” electorale românești, în cel mai perfid mod cu putință! Coaliția Creștinilor Ortodocși Români (CCOR) din Cluj-Napoca sunt probabil cei mai aprigi susținători ai Coaliției pentru Familie, acea organizație apolitică care a pornit un tăvălug de 40 de milioane de euro. Aceștia au anunțat intenția de inființare a unui partid politic!

Pentru toti cei care priviti inlacrimati la Referendum si nu intelegeti! Azi s-a nascut primul vostru partid crestin si democrat autentic din Romania cu o sustinere de 20%!” – a anunțat CCOR azi, 8 octombrie 2018, pe pagina de facebook.

Cere Coalitiei pentru Familie sa il infiinteze si sa reprezinte in parlament peste 3,5 milioane de romani care iubesc valorile crestine ale familiei! E timpul sa avem partidul nostru! Este o ocazie unica! – este îndemnul politic al organizației apolitice.

Coaliția pentru Familie nu-și permite încă luxul de a aduce în discuție ea inființarea unui partid politic „creștin”, dar lasă loc de interpretări, precum și o ușă deschisă acestei idei, door-manager în această situație fiind choiar CCOR:

Data viitoare vom reuși! Acum există dovada extraordinară a acestui interes. Nimeni nu va mai putea spune că sunt numai niște semnături sau că este un sondaj ideologic al unora. Este vocea unei părți a poporului român, iar această voce trebuie să cântărească (...) Să fim bucuroși pentru această zi! Pentru că comuniunea noastră și-a arătat puterea. Acest vot creștin există și există un public, există o parte a acestui popor, de patru milioane de oameni (...) E doar o primă bătălie. Vor mai urma și altele pe care sigur le vom câștiga” – a declarat Mihai Gheorghiu, președintele CpF după aflarea rezultatului privind prezența la urne din zilele de 6 și 7 octombrie.

În mod „tradițional”, CCOR se dezbracă în public pentru CpF și își dezvăluie intențiile reale precum un exhibiționist. Toată negura unei acțiuni „inutile” se împrăștie și iese la iveală goliciunea unui adevăr bine ascuns și învelit în straie domești!

Curat, tradițional!

Adauga comentariu