Cum a ajuns o coroană de flori motiv de demitere a unui prefect. Deputatul Ionuț Simionca se tachinează cu prefectul Ovidiu Frenț!

Un politician local, pe care-l credeam ceva mai „răsărit” în peisajul românesc actual, a reușit să dea cu bâta în baltă, sau mai bine zis cu coroana de asfalt!

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, cel cu „Legea Colectiv” (obligația agențior economici de a afișa la intrare o avertizare în cazul lipsei autorizației de la pompieri) și cu „Legea Viișoara” (instalarea de bariere la trecerile de cale ferată), s-a simțit ofensat de faptul că în cadrul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie nu a fost lăsat să depună o coroană de flori la statuia lui Andrei Mureșanu, în timpul ceremoniei.

Simionca s-a supărat atât de tare încât a făcut o scrisoare deschisă ministrului de interne, Carmen Dan, prin care cere demiterea prefectului Ovidiu Frenț deoarece acesta nu a respectat nu-știu-ce-lege a ceremoniilor și nu l-a lăsat pe ditamai deputatul să depună și el o amărâtă de coroană de flori.

Deputatul susține faptul că i-a cerut în mod excpres prefectului acest lucru iar acesta l-a flituit pe motive de „unitate”, adică Simionca a fost refuzat elegant de către prefectură deoarece s-a depus o singură coroană de flori în numele tuturor instituțiilor centrale și locale, ceea ce s-a și întâmplat culmea, cu Simionca în prim-plan!

Simionca vroia EL să depună singur o coroană, atunci și acolo, să vadă poporul gură-cască ce mândru și patriot deputat are în persoana lui, evident! Bineînțeles că nimeni nu l-a orpit să depună coroana respectivă după eveniment, dacă dorea musai acolo, sau putea să o facă în alte parte, așa cum au făcut alți bistrițeni la monumentul din fața blocului Lama, sau la cimitir în zona „eroilor”, sau la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș, sau în satul Coasta la monumentul de acolo, la Ciceu-Cristești, Târlișua, etc.

Numai că acolo nu mai era lume, nu mai era presă, era puțin cam... degeaba!

De această dată, Ionuț Simionca și-a dat singur cu tesla-n genunchi deoarece nu a reușit să ofere ministrului de interne niște motive mai acătări de demitere a unui prefect și și-a arătat propria disponibilitate către populisme și fățărnicie...

Comentarii

Balan Marius- e...

06.12.2018 14:32

Bai fratilor nu va sfaditi ca alt CENTENAR nu mai prindem noi. Nu mai prind nici romanii daca modelul asta ne mai conduce mult in viata. Dusmanii romaniei sunt chiar romanii si in special aceasta politica facuta stramb, unde mai concureaza si vreo doua televiziuni de partid. Suntem in ARDEAL nu la Videle si nici in Teleorman. Daca la anul suntem sanatosi si pe baricade va invit sa depunem cate coroane vreti la monumentul eroilor din satul martir COASTA. Acolo este umbra bunicului meu si eu va dau aprobare sa depuneti si cate trei coroane odata. Glumesc...desigur dar chiar asa si este. Pana la anul sa dea domnul sa puneti cu toti de o coalitie care sa reprezinte fix poporul roman si ale sale idealuri. JOS GUVERNUL actual ! Asa trebuie sa va salutati intre voi daca iubiti tara .

p.raiu

06.12.2018 16:37
İată ce ne spune legea: LEGE nr. 340 din 12 iulie 2004 (*republicata*) privind prefectul si institutia prefectului*) ART. 1 (1) Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local. * (2) GUVERNUL NUMEŞTE câte un prefect în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti, …….. * Prin urmare, şeful Guvernului nu este nicăieri în lume Ministrul de Interne. Logica (şi Legea) ne învaţă că doar cel ce NUMEŞTE poate să şi DESTITUIE. Cam pe aici s-a încurcat bravul nostru deputat. Pe la logica de Grădiniţă (GRUPA-MARE). Pentru un parlamentar Român, este de înţeles că n-a înţeles. *Şi-apoi, Simionca vroia EL să depună singur o coroană, atunci și acolo, să vadă poporul ce mândru și patriot deputat are în persoana lui, evident! * Bineînțeles că nimeni nu l-a oprit să depună coroana respectivă DUPĂ eveniment, dacă dorea musai acolo, SAU putea să o facă în alte parte, așa cum au făcut alți bistrițeni la monumentul din fața blocului Lama, sau la cimitir în zona „eroilor”, sau la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș, sau în satul Coasta la monumentul de acolo, la Ciceu-Cristești, Târlișua, etc. Numai că acolo nu mai era lume, nu mai era presă, era puțin cam... degeaba! …

Adauga comentariu