Cu țigara-n colțul gurii, așa se uzează de ultima tehnologie în marcarea trecerilor de pietoni! O lucrare demnă de Primărie, ziua în amiaza mare, că prea era traficul neconturbat (VIDEO)

Primăria Bistrița își continuă seria de lucrări europene pe bani românești exact atunci când ți-e lumea mai dragă: în mijlocul zilei, pe cel mai circulat bulevard al urbei, cu doar câteva minute înainte de „exod”. Acestea sunt zero pe lângă „tehnica” folosită...

Bulevardul Republicii, vineri la ora amiezii, cu doar câteva momente înainte de declanșarea aglomerației urbane generalizate. O echipă a unei direcții municipale care se ocupă cu trasarea trecerilor de pietoni, printre altele, s-a deplasat cu remorca din dotare pentru a vopsi cu roșu o trecere de pietoni mai nouă și care nu avea „inserțiile” de vizibilitate executate. Mai nouă, vă asigurăm, nu vă luați după „zebrele” albe că-s deja șterse...

Înarmați cu tehnologia aferentă unei instituții care toacă miliarde de lei anual, adică cu o găleată refolosibilă și cu două rol-uri folosite parcă și la prima zugrăvire a Bisericii Evanghelice, plus țigara din colțul gurii, tehnicienii dau să se apuce serios de muncă.

Pentru ei, adaptarea la condițiile de muncă și mai ales la tematica respectivă este un fleac, căci nici unul dintre ei nu știa cum să procedeze la vopsirea asfaltului. Cu ajutorul unui leț găsit prin remorca ce seamănă cu balconul unui român strângător, au reușit să facă „șablonul” pentru marcaj, după care au purces la execuție. Din păcate, „șablonul” nu a fost calibrat corespunzător, iar rolul cu vopsea roșie a depășit zona de vopsire (în materialul video, către final). Nu-i nimic, echipa a prevăzut astfel de situații și avea la îndemână „corectura”.

Noroc cu reporterul stiridebistrita.ro care trecea prin zonă hai-hui, că experimentații profesioniști trimiși în misiune acopereau cu fantastica lor vopsea inclusiv șabloanele făcute de poliție într-un proiect de conștientizare a populației cu privire la riscurile unui pieton neatent în momentul traversării.

De notat este faptul că cei care i-au trimis pe acești muncitori nevinovați să execute aceste lucrări nu s-au gândit deloc la trafic, la timpii de uscare sau la momentul efectuării acestor lucrări. Din nou reiterăm necesitatea efectuării acestor lucrări pe timp de noapte, atunci când circulația nu este la cote maxime în zonă, sau măcar sâmbăta, căci măcar de elevii care sunt la școală se „scapă” din această ecuație.

Aroganța și încăpățânarea factorilor de decizie se menține, deși singuri și-au demonstrat că aceste activități se efectuează mult mai bine și fără a „deranja” pe timp de noapte.

P.S. Oare vopseaua respectivă întinsă cu diluant care puțea de la Poșta Veche, nu este inflamabilă? Întrebăm pentru niște prieteni de la protecția muncii...

Comentarii

Cristi

03.11.2018 20:16

Astia au vărsat o cutie de vopsea și când am trecut pe acolo mi s-a luat pe roti și de pe roti pe uși și pe aripi încă se vede în poze vopseaua pe asfalt

Adauga comentariu