Cu o mână dă, cu cealaltă își bagă în buzunar: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și-a adjudecat o parte din propria licitație referitoare la deszăpezirile pe următorii patru ani!

Cum e posibil așa ceva?! E foarte simplu și, se pare, legal. Consiliul Județean este acționarul unic al SC Lucrări de Drumuri și Poduri SA, firmă ce a participat, alături de Dimex 2000 Company la licitația privind acordarea contractului cadru pe patru ani referitor la serviciile de deszăpezire aferente drumurilor județene din Bistrița-Năsăud.

Licitația se află la o a doua strigare deoarece aceasta a fost contestată inițial. La cel de-al doilea termen s-au prezentat doar două firme, LDP și Dimex, fiecare obținând câre 50% din valoarea contractului, astfel: 10,8 milioane lei, la care se adaugă TVA, merg în conturile LDP, aceștia fiind răspunzători pentru loturile de drumuri județene adiacente Becleanului și Bistriței, iar Dimex, cu aceeași sumă, pentru zonele Năsăud, Șieu și Lechința.

Cotractul cadru este semnat pentru anii 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020 și 2020/2021. În perioada de refacere a licitației, când intervenția utilajelor era necesară pe drumurile județene, deszăpezirea a fost efectuată de câștigătoarea de anul trecut a licitației, prin atribuire directă conform procedurilor de urgență, păstrându-se tarifele vechiului contract, adică tot LDP SA, care a avut ca și subcontractant tot compania familie Scurtu – SC Dimex 2000 Company.

Astfel, „cuplul” lucrativ LDP-Dimex își continuă tradiționala deszăpezire a drumurilor județene.

Adauga comentariu