Cu bani din excedentul lui 2019, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud efectuează lucrări de întreținere pe 42,4 kilometri de drumuri județene. Vezi care tronsoane vor intra în reabilitare în acest an (VIDEO)

Început de an în trombă la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, acolo unde s-au semnat deja primele lucrări ale anului 2020, chiar dacă nu există încă un buget județean. Sursa de finanțare vine din anul trecut, din excedent.

Primul contract de finanțare a unor lucrări pe anul 2020, chiar dacă de întreținere periodică, a fost semnat în 7 ianuarie între Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin administratorul public Florin Moldovan, și Asocierea dintre SC M.I.S. GRUP SRL Anieș, lider de asociere, reprezentată prin domnul Iugan Octvian – administrator, precum și SC ”DRUMSERV„ SA Târgu Mureș, reprezentată prin domnul Cretu Sergiu Paul - director executiv.

Perioada de execuție este de 9 luni, iar valoarea totală a contractului este de 22.1 milioane de lei (TVA inclus), reprezentând aproximativ 4,6 milioane de euro. Obiectul acestui contract este lucrări de întreținere periodică „Covoare bituminoase pe drumurile judetene” cu o garanție de 36 de luni de la data recepției lucrării, aceasta fiind perioada maximă de garanție stipulată de legiuitor.

Ce drumuri vor fi reabilitate prin acest contract

Este vorba de un total de 42,4 kilometri de drumuri județene pe care se va acționa cu un strat de uzură asfalt de 5 centimetri, completarea si nivelarea tasărilor și burdușirilor, refaceri acostamente cu piatră spartă, marcaj rutier axial și marginal, marcaje transversale, precum și montare stâlpișori de dirijare.

Tronsoanele de drum care vor intra în acest an în reabilitare, conform contractului semnat, sunt:

- DJ 154C, Budacu de Sus – 1,4 km;

- DJ 172E, Lechința - DN 15A – 6,4 km;

- DJ 172G, Orheiu Bistriței - Satu Nou – 4,4 km;

- DJ 172G, Monariu - Jelna – 7,1 km;

-DJ 173, Bistrița - Budacu de Sus – 11,7 km;

- DJ 170, in Negrilesti – 3,97 km;

- DJ 172 E, Lechința - Matei – 7,40 km.

 

Adauga comentariu