CSM București – câștigătoarea Cupei României la handbal feminin! Finala de la Bistrița a fost una de infarct, cu prelungiri și multe ieșiri nervoase (FOTO)

După 12 ani, Bistrița redevine capitala handbalului românesc și organizează competiția finală a Cupei României la handbal feminin. Cea de-a 34-a ediție a acestei competiții s-a desfășurat în 20 și 21 aprilie și a avut în „final four” pe CS Măgura Cisnădie, HC Zalău, SCM Rm. Vâlcea și CSM București.

Gloria 2018 a fost eliminată în sferturi de către elevele lui Tadici, care au reușit să-și adjudece la Bistrița medalia de bronz, învingând în finala mică pe CS Măgura Cisnădie cu scorul de 30:24. Finala mare s-a disputat între giganții handbalului românesc feminin, ocupantele primelor două poziții și în clasamentul Ligii Florilor: CSM Bucureși și SCM Rm. Vâlcea.

Meciul dintre cele două favorite la titlu a fost unul spectaculos, cu foarte mult handbal de calitate. Sportivele din București au fost la cârma jocului de la bun început, la pauză acestea având un avanataj de două goluri, scor 14:12.

Vâlcencele nu s-au lăsat mai prejos și au ținut foarte aproape de bucureștence, finalul partidei fiind unul dramatic. Cu doar câteva secunde înainte de fluierul celor 60 de minute regulamentare, scorul era egal: 26-26! CSM București are posesia cu 3 secunde înainte de final, moment în care antrenorul SCM Rm. Vâlcea protesetează intens de la marginea terenului, fiind nevoie inclusiv de intervenția propriilor eleve pentru a fi calmat și rețiunt pe bancă. Florentin Pera acuza arbitrajul pe seama unei secunde în plus arătată pe tabela de marcaj, acolo unde mai era 4 secunde de joc, arbitrii partidei arătând doar 3! Atacul bucureștencelor s-a finalizat cu o lovitură liberă, moment în care Pera reintră în crize. Scorul după cele 60 de minute regulamentare a rămas totuși 26:26!

Au urmat două reprize a câte 5 minute de prelungiri, aceste fiind la dispoziția sportivelor bucureștence. Scor final CSM București – SCM Rm. Vâlcea: 30-29!

Premierea a fost făcută de președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Mihai Dedu, ministrul tineretului și sportului – Constantin Bogdan Matei, precum și de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – Emil Radu Moldovan, cel care a acordat premiilor individuale și câte o ie tradițională.

Final Four Cupa României „Fan Courier” la handbal feminin, ediția 34:

Semifinala 1

CSM București - HC Zalău 27-23

Semifinala 2

SCM Rm. Vâlcea - CS Măgura Cisnădie 31-21

Finala mică

HC Zalău - CS Măgura Cisnădie 30-24

Finala mare

CSM București - SCM Rm. Vâlcea 30-29

 

Adauga comentariu