„Crocodilul” și-a scos musteața la vedere! Resurecția lui IOAN OLTEAN, după 5 ani de umbră publică: multă văicăreală și autocompătimire! Totuși, dacă nu era el, „Sighiartău vindea și acum mașini în leasing, iar Turc putrezea la Registrul Comerțului”

Unul dintre cele mai prolifice personaje politice de la nivelul județului Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean, a revenit în atenția publică după ce a primit clasare și în al patrulea dosar pe care acesta l-a avut pe numele său. Resurecția a avut loc la Radio Someș la sfârșitul săptămânii trecute, într-o emisiune live.

Hoțul neprins este negustor cinstit, însă eticheta de „hoț” rămâne marcantă, fiind principala însușire acordată negustorului. Și în cazul unui politician, etichetele de acest fel trebuie demostrate, însă odată ce au fost puse, greu se mai dezlipesc de personaj, chiar dacă acesta a trecut deja prin vreo patru dosare de cercetare, toate clasate. Bine, mai este o vorbă, cică nici fără foc nu iese fum...

IOAN OLTEAN, politicianul român cu cele mai multe proecle, El Lider Maximo, Crocodilul, Mustețosul, Mexicanul ș.a.m.d., a trecut și el prin purgatoriul DNA și al dosarelor, de patru ori, de fiecare dată reușind să-și scoată basmaua impecabilă.

La începutul acestui an, mai precis de Bobotează, Ioan Oltean a primit clasarea în ultimul dosar, unul legat de complicitate la abuz în serviciu, fiind vorba de „legendele” ANRP-ului și posibilele lobby-uri făcute de Oltean pe lângă o altă bistrițeancă, Crinuța Dumitrean.

„Am trăit momente de umilință totală, dar acum, sunt recunoscător, le-am depășit! Am avut mai multe dosare, cele mai cunsocute fiind 4, ele au făcut obiectul dezbaterii publice, s-au bucurat de notorietate... Am avut un dosar de trafic de influență la instanța din Oradea clasat în 2020, unul deschis în 2014 tot pentru trafic de influență și vestitele dosare cu complicitate la abuz în serviciu și trafic de influență, cu sacul acela negru legat cu șnur galben oferit în curtea unei biserici într-o localitate unde nu am fost niciodată - clasat și acesta anul trecut și, acum, de Bobotează am primit clasarea ultimului dosar pentru complicitate de abuz în serviciu. Dosarele au fost clasate de către cei care le-au deschis, DNA, cu precizarea că fapta nu este comisă, ultimul dosar fiind închis cu o un alt motiv, lucru pe care îl voi contesta, voi cere schimbarea motivului clasării”, a precizat Mexicanul în emisiunea „Politica la Negru” de la Radio Someș.

Oltean s-a văicărit în direct, evident cu lacrimi de... crocodil, amintind de faptul că fost bălăcărit de toată presa din România, inclusiv de cea locală:

„Nu m-am simțit bine, evident! Când Rareș Bogdan striga din studioul Realității -  striga parcă îl strângea cineva de ceva - escrocul de Oltean de la Bistrița, penalul, coruptul... vă dați seama că nu mi-a căzut bine. Dar să fiu corect, nu era singurul care striga la vremea respectivă, toată presa românească o făcea, iar cea din Bistrița nu a fost mai prejos. Au strigat cât au putut penalul, coruptul și hoțul Oltean! M-am alescu toate injectivele care se folosesc în aceste împrejurări, mai ales că perioada 2014, 2015, 2016 au fost anii de glorie ai DNA, perioadă în care atâția și atâția oameni politici - intelectuali și oameni de afaceri - au avut de suferit, unii pe bună dreptate, alții pe nedrept”.

El lider Maximo a vorbit și de cel care i-a luat locul în ierarhia politică județeană, Emil Radu Moldovan. Oltean susține că opozantul lui din „vremurile bune” a avut momente în care „s-a urcat cu picioarele” peste el, însă nu a răspuns cu aceeași monedă:

„Eu mereu mi-am respectat opozanții politici. La nivelul județului Bistrița-Năsăud, cel mai mare opozant politic al partidului meu era Partidul Social Democrat, în speță Radu Moldovan, care a avut momente în care s-a urcat cu picioarele pe mine. Când l-am întrebat de ce face acest lucru, Moldovan mi-a răspuns cu multă seninătate: Dacă nu mă urc cu picioarele pe tine, nu mă preia presa, nu mă bagă nimeni în seamă. Dar trebuie să spun că Radu Moldovan e singurul politician din acest județ care a învățat, a învățat politică. (…) Ei îi respect pe toți. Ca dovadă, pot să vă spun că de sărbători sau de ziua mea de naștere primesc mai multe felicitări de la oamenii politici din opoziție, decât de la cei din partidul meu. Acum, cu toate aceste evenimente, m-a sunat opoziția să mă felicite pentru reușită, iar unul dintre deputații opoziției mi-a trimis un mesaj în care mi-a scris ”Domnule Oltean, sunteți greu de ucis!”.

Nici actualii colegi de partid (PNL) nu au scăpat de săgețile lui Oltean, ce-i drept niște săgeți blânde, mai de grabă niște mângâieri părintești pe creștetul politic:

„O să spun un lucru care sigur nu o să placă. Dacă eu nu îl susțineam pe Robert Sighiartău, și astăzi vindea mașini în leasing. Dacă Ioan Oltean nu îl sprijinea pe Ioan Turc, Ioan Turc era tot director la Registrul Comerțului. Să spunem lucrurile pe nume. Nu am niciun fel de reținere să fac acest lucru. Robert Sighiartău era la granița cu Austria când eu l-am sunat și l-am întors acasă și a doua zi a fost președintele partidului”.

Crocodilul recunoaște că i-a plăcut politica și că încă îi curge prin vene, însă despre o revenire în actuala situație politiră românească, deocamdată nu se pune problema:

„Mi-a lipsit politica și am depășit momentele mai ușor decât aș fi crezut. În momentul în care am renunțat la funcțiile pe care le-am avut, mă gândeam ce o să fac, cum o să mă descurc. Ei, uite că m-am descurcat. Trăiesc și din pensia specială, nu e un lucru pe care îl ascund. Am și pensie normală, sunt avocat de profesie, am și profesat, sunt membru al Baroului de avocatură din București”.

Curat și parfumat, Ioan Oltean este fără doar și poate încă o victimă a sistemului. Care sistem? Sistemul lor!

Comentarii

Bistritean

27.01.2021 10:37

Ma... de " albit, spalat, parfumat si pudarit... " cred ca l-au pudarit peste tot... dar bine era daca-i " intindea si pcelea o tzaruca " ... ! ( glumesc...  )

Cititor

28.01.2021 12:16

Ma, in orice caz, cat i-a " taiat coasa "... a " uscat cata funza si iarba " au vrut muschii lui nefiind " risipitor " deloc... si bine a facut !

Adauga comentariu