Criza guvernamentală creată după trecerea moțiunii de incapacitatea lui Iohannis de a coagula o altă majoritate blochează România cu efecte nocive puternice asupra societății

Blocarea programelor de sănătate pentru bolnavii de cancer, diabet și boli cardiovasculare. În lipsa rectificării bugetare de final de an, nu pot fi finanțate corespunzător aceste programe.

💶 Pierdem fonduri europene în domeniul mediului. Dacă nu se semnează contractele de finanțare pe fonduri europene în perioada în care sunt deschise sesiunile, nu se vor putea depune cererile de finanțare, iar România va pierde banii europeni pe care îi are la dispoziție.

💰 România poate pierde 4,4 miliarde de dolari pentru că nu poate trimite martori la procesul cu Roșia Montană Gold Corporation. Acești martori din cadrul Ministerului Mediului nu pot fi audiați în procesul internațional pentru că nu au mandat semnat de ministru, întrucât Iohannis a refuzat numirea unui interimar încălcând Constituția.

🛣 S-au blocat investițiile în infrastructură. Nu se pot emite autorizațiile de mediu pentru realizarea acestor proiecte. Nu se pot face exproprieri, nu se pot da în lucru tronsoane noi, nu se pot semna contracte noi pentru investiții în infrastructură.

🙇‍♀️🙇🏻‍♂️ Copiii din centrele de plasament nu își pot primi sumele de bani majorate. Pentru aceștia Guvernul pregătise o creștere a sumelor alocate pe copil de la 28 de lei la 50 de lei (pentru cei între 7 și 14 ani), respectiv până la 70 de lei (14-18 ani) și la 100 de lei (18-26 ani).

‼️ Nu se pot recalcula pensiile pentru foștii angajații de la prospecțiuni geologice care au lucrat în subteran. Guvernul pregătise o Ordonanță de urgență pentru ca aceștia să beneficieze de recalcularea corespunzătoare Grupa I-a de muncă. Ordonanța e scrisă și urma să fie adoptată în următoarea ședință de guvern care însă nu a mai avut loc.

✍️ 👩‍⚕️👨‍⚕️ Nu poate fi organizat examenul de rezidențiat. 5.684 de absolvenți nu pot să-și continue pregătirea. Această procedură trebuia adoptată printr-un Ordin comun al ministrului Sănătății și Educației. Nu a putut fi aprobată procedura pentru că Iohannis nu a numit interimar la Educație.

🔋 Apar disfuncții pe piața de energie. Adunările Generale ale companiilor de stat din domeniul energiei nu pot fi întrunite pentru stabilirea obiectivelor acestor companii. Cel mai rău este în domeniul gazelor naturale, unde a scăzut producția de gaze naturale realizată de Romgaz, ceea ce impune importuri din afara țării, la prețuri mai mari decât am putea obține în țară.

#Blocannis ce ai făcut!? Tu, cu “guvernul tău”!

 

(publicitate electorală)

Comentarii

Vizitator

22.10.2019 14:59

PSD-ul n-a inteles nimic si da vina pe presedintele Iohannis pentru criza guvernamentala creata tocmai de Viorica Dăncilă. care dupa iesirea ALDE de la guvernare, avand in vedere modificarea coalitiei politice ce a asigurat guvernarea pana in 26 august, conform dispozitiilor articolului 85 alineatul (3) din Constitutie trebuia sa mearga in parlament , pentru a cere un vot de investitura a noilor ministri. Pe 18 septembrie, CCR a stabilit ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedintele Klaus Iohannis pe tema refuzului sefului statului de desemnare a ministrilor titulari.Prin urmare, si Curtea Constitutionala in motivarea deciziei privind conflictul juridic dintre Executiv si seful statului, precizeaza urmatoarele: "Presedintele Romaniei nu mai putea exercita atributia constitutionala de numire a membrilor Guvernului fara ca, in contextul unor evenimente ce au determinat modificarea coalitiei politice ce a asigurat, pana in prezent, guvernarea, sa existe acordul prealabil al Parlamentului".Cu atat mai mult, acum dupa caderea guvernului Dăncilă in urma motiunii de cenzura din 10 octombrie, este o tampenie din partea PSD sa mai acuze pe seful statului ca nu a numit ministrii interimari intr-un guvern demis.

Adauga comentariu