Cristoiu de Chirales, Ciprian Moldovan, scrie primul text de după pensionare fără să taie chitanță

Of, abia acum am aflat. Sunt câțiva ziariști bistrițeni de neîncredere care nu au primit lăbuța tristă scrisă de marele gropar al presei bistrițene Ciprian Moldovan. Dacă nu erau câțiva ziariști de încredere ca să o publice, nu aflam niciodată ce înseamnă o limbă jurnalistică în cur. Acum știm, Moldovan a ridicat sus standardele țucălărind prin vorbe slabe fundul lui Ovidiu Crețu.

Ce trist! Ce text trist!

Jurnalismul sub radar făcut de limbiști ca Moldovan în anumite ere este trist. Dar necesar. Ne arată cât de jos a fost presa bistrițeană.

Jurnalistul Ciprian Moldovan, căruia îi trântim azi pălăria jos, și-a adus aminte de vremurile în care Ovidiu Crețu, primar și atunci, a catadicsit să-l ajute în încercarea de a ridica un mic imperiu media. Deși proiectul inițial denumit Direct TV a pornit la drum cu sprijin înclinat spre dreapta, când “directorul” Ciprian nu știa cum să se mai gudure pe lângă Ioan Oltean, Moldovan și-a închinat talentul spre picioarele, fundul și portofelul lui Crețu.

Nu au fost surprinzătoare nici „premiile” primite de micul mogul Moldovan, acesta fiind declarat de cel căruia îi aduce azi osanale „jurnalistul anului”, chiar nu contează care an. Este, totuși, anul în care o anumită „memorie a caselor” alimenta mica televiziune de pe Ursului.

Ciprian Moldovan, care în activitatea lui de jurnalist nu a făcut niciun material sau emisiune prin care să-și etaleze talentul, executând talk-show-uri la comandă, dă lecții în prag de pensionare, recomandând tinerilor jurnaliști să învețe „tehnica interviului, să se ducă să stea cu subiecții față în față”, eventual să pipăie portofelele în același timp. Fiindca el așa facea jurnalismul: cu chitanțier.

Cu toate acestea, Moldovan nu a reușit să-și facă din activitatea jurnalistică o afacere rentabilă:

Același Ciprian Moldovan a îngropat alte instituții de presă culminând cu propriul „copil” pe care l-a băgat în faliment:

Culmea ironiei, Ciprian Moldovan a fost dat în judecată pentru „pretenții” inclusiv de către cel pe care il lingea în rect în direct, Ovidiu Crețu, prin Primăria municipiului Bistrița:

Ciprian Moldovan, care prin acest ultim omagiu adus lui Crețu abia a strâns câte două like-uri prin anumite on-line-uri, ar trebui să revină in media si să-și deschidă un online pe domeniul www.cumsădămlimbiîndosdinchiraleș.ro , unde să ne mai ofere editoriale când ciurda de vaci se întoarce sara pe uliță.

Este foarte bine pentru suflul jurnalistic al Bistriței că Ciprian Moldovan nu mai există în peisaj. Mai sunt și alți mici moguli care fac presă cu chitanțierul lângă microfon, asa cum e nea Rotaru și care ne ar face un pustiu de bine să dispară și ei.

Noroc că nu mai contează. Presa locală bistriteană de acum e modernă și mișto, a scapăt de traumele post tranziției.

Doamne, urât e să îmbătrânești urât!

 

Comentarii

Balan Marius- i...

16.02.2018 15:03

PARTT si FASSS ! Pfii ce pute de la continut !Ce am zis ceva rau ?Tuloaie ce PUTEE !

Marius CONON

16.02.2018 19:22

Maculatura aia nu se poate citi fără lămâi din belșug. Interesant ce face cealaltă slugă, Florin Moldovan, ales administrator al județului (după Vasile Negrușeri care nu s-a evidențiat cu nimic) din 2012 tot în urma unor discuții de studio vomitive.

Marius CONON

17.02.2018 11:56

de altfel, nici nu e de mirare că sugativa asta face parte din molima de rândași care-a cuprins Bistrița... ://www.observatorbn.ro/arhiva/articol.php?categorie=2&articol=9207mai e o isterică ilișuan camelia care freacă banana pe internet suținându-l pe crețu și invitându-ne să-i numărăm diplomele după ce-a stat vreo 2-3 ani pe post de director cu concursul picat...apoi nu o uitați pe felicia cleja care i-a făcut campania pe fb lui crețu înaintea acestui mandat... si care și-a primit răsplata ștergând-o la București și lăsând pagina nimănuipe zorel diaconescu, emblema-fosilă a palatului culturismului din oraș, întemeietorul otv-ului bistrițeanclanul cosma intergalacticul folclorosaveți ceva de muncă :)

octav

17.02.2018 17:22

Daca nu ma insel,a primit şutu'n fund de la Radio Transilvania pt.reclame pe care le incasa in nume personal.Asa se vorbea atunci,dar poate ma insel totusi.

Adauga comentariu