Cristina Iurișniți scapă din nou o „dumă” ipocrită: dă sfaturi președintelui în contradicție cu propria corectitudine politică

Unul dintre parlamentarii Bistriței care s-a implicat în construcția de amendamente la proiectul bugetului de stat pentru anul 2019 este și Cristina Iurișniți, deputat din partea USR. Este un fapt pe care nimeni nu-l contrazice, unul dintre anendamentele bistrițencei fiind legat de reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, de fapt singurul parlamentar local care a avut în vedere acest obiectiv.

Pe lângă efortul depus în favoarea reabilitării acestei clădiri-simbol, Iurișniți a mai avut și alte amendamente legate de alte obiective din județ, majoritatea vizând școli și/sau investiții în domeniul educației. Nici măcar unul dintre amendamente nu a trecut.

La votul final dat pentru întreg proiectul bugetului național, Cristina Iurișniți nu și-a dat girul, un demers logic, sau cum ar spune unii „politically correct”.

Dacă s-ar fi oprit la acest punct, Iurișniți s-ar fi rămas pe o linie normală, dar fără ieșire în evidență. Astfel că deputatul USR de BN a crezut de cuviință să trimită o mică săgeată către președintele Iohannis, conținutul micul sfat fiind și acesta unul logic, dar care, în contextul votului negativ dat pentru buget, acesta devine unul grav ipocrit:

Pe Klaus Iohannis, în privinţa legii bugetului, nu l-aş sfătui să o respingă, pentru că avem nevoie de un buget, dar, în schimb, coaliţia de la putere efectiv a împins lucrurile mai mult decât era o limită a unei bune guvernări, pentru că a venit cu o întârziere de patru luni, a venit pe repede-înainte, au fost doar două zile de dezbateri, în două zile trebuia să depunem amendamente, deci totul a fost nu pe repede-înainte, pe fulger-înainte. (…) Preşedintele de ce să îl respingă (bugetul – n.r.)? E doar un joc politic inutil” – a declarat Cristina Iurișniți, citată de propolitica.ro.

Cu alte cuvinte, demersul ei politic este unul corect, cel de a nu vota bugetul, iar respingerea acestuia de către președinte nu mai are aceiași corectitudine?! Sfatul useristei bistițene este în dezacord cu propriile acțiuni, iar asta nu ne face decât să ne reamintim de Farfuridi și Brânzovenescu.

Adauga comentariu