Crețu se joacă cu banii tăi: o statuie costă cât asfaltarea celei mai bombardate străzi din Bistrița – peste o jumătate de milion de euro! Ambele lucrări sunt prinse în bugetul pentru 2018

Prioritățile primarului Ovidiu Crețu sunt date rău peste cap. Acesta se joacă cu banii și nervii bistrițenilor, considerând bugetul municipalității ca fiind propria tablă de monopoly, acolo unde arucă niște zaruri măsluite și se crede zeul investițiilor.

Consultând bugetul pentru 2018 am dat de investiția numită „Creare acces auto între strada Arțarilor și strada Colibiței, inclusiv modernizarea străzii Colibiței – execuție”, proiect așteptat de foarte mulți bistrițeni ce locuiesc în acea zonă. Strada Colibiței (foto) a fost uitată de Dumnezeu și de toți primarii de până acum, fiind una dintre cele mai stricate străzi din municipiu. Nu că alte străzi ar arăta mai bine, dar aceasta parcă a fost emblema neputinței și dezinteresului tuturor edililor perindați prin Primăria Bistrița.

În sfârșit i-a venit vremea! Costurile de execuție se ridică la valoarea de 2.468.000 lei, aproximativ 537.000 euro. Pe lângă „marile” investiții făcute de Crețu într-o pârtie nefuncțională (cel puțin 5 milioane de euro), această investiție este „mizilic”. Dar, vai!... Avem prins în buget și... „Realizarea unui grup statuar în Piața Unirii, inclusiv amenajări (faze de proiectare și execuție)” în valoare de 2.614.000 lei, la care se mai adaugă 35.000 lei pentru concursul de selecții. Toatal, aproximativ 576.000 euro, mai mult decât asfaltarea unei străzi destul de lungi și late!!!

Cireșele de pe tortul nesimțirii sunt două plăcuțe indicatoare pentru alte două statui din oraș, care însumează 12.000 lei! 60 de milioane de lei vechi pentru o plăcuță?!

Chiar nu mai contează ce va reprezenta acel grup statuar, atâta timp cât va mânca bani în detrimentul dezvoltării infrastructurii acestui blestemat oraș! Nu reușim să ajungem civilizația din urmă, să o batem măcar pe umăr! Ne trag statuile în jos...

 

Foto credit: observatorbn.ro

Adauga comentariu