Crețu a renunțat în ultimul moment la „votul prin Skype”: și-a retras de pe ordinea de zi proiectul legat de Centrul Intermodal de Transport din zona autogării Bistrița

După ce i-a fost respins de două ori primarului Ovidiu Crețu proiectul privind Centrul Intermodal de Transport din zona autogării, edilul nu s-a mai riscat și a treia oară să-l „scoată la vot”, căci nu avea șanse să-l treacă, deoarece unul dintre consilierii pe care miza este pelcat în străinătate, în concediu.

Pentru a trece acest proiect de Hotărâre, Crețu are nevoie de toți consilierii PSD și ALDE care să voteze „pentru”. Constantin Rus nu este prezent fizic în sala de ședințe, astfel că Ovidiu Crețu avea în plan să-l aducă pe acesta virtual lângă butonul de vot, via Skype! Momentul a fost „calculat” pentru ședința extraordinară din 2 august, dar proiectul a fost scos de pe ordinea de zi imediat după începerea lucrărilor acestei ședințe.

Dacă Rus își exprima votul prin acest mod inedit, votând de la distanță, acest caz era unic cel puțin în istoria Bistriței. Din punct de vedere al legalității, această formă de vot nu este interzisă, iar dacă nu e interzisă în mod concret, în viziunea edilului bistrițean era o variantă… legală.

Ceea ce însă s-a luat în calcul a fost prezența fizică a acestui consilier, căci toți cei prezenți la o ședință de Consiliu Local trebuie să semneze de prezență, iar semnătura electornică nu este introdusă în nici un regulament în acest sens.

Având în vedere evoluția tehnicii, o astfel de situație nu ar fi exclusă într-un viitor apropiat, dacă legislația ar fi adusă mai aproape de realitățile vremii.

Construirea acestui centru intermodal de transport, o mega-ultra construcție în zona autoării, prevede atât o parcare supraterană pentru autobuze și autocare, cât și o „punte de acces” peste calea ferată care să facă legătura între Strada Gării și Drumul Tărpiului.

Acest proiect este unul „de suflet” al acestui primar, acel primar care a împânzit orașul cu kitschuri sub formă de struți, a construit o pârtie de schii în zece ani, cu 7 milioane de euro, pe care s-a schiat în total 10 zile, a instaurat o taxă pe umbră la pășunat, își face concediile în compania „clienților” Primăriei și folosind mașina instituției pe drumurile europei, defrișează spațiile verzi din oraș și câte altele, căci le pierdem șirul acestor caracalisme autohtone...

 

Comentarii

Balan Marius- e...

02.08.2018 20:57

Bai taticu ! No uite cum sta treaba . Premariul o fi el arogant si dictator, da o leaca e mai destept decat veorica din VIDELE. Eu ma intreb de cand mama smaului s-a modificat regulamentul in CL si  sa se puna problema votului electronic din buda unui hotel sau de pe plaja unde posibil sa fie consilierul ? Ati auzit voi ca vreun roman din diaspora sa voteze electronic ? Cei de la BISTRITA CIVICA abia asteptau momentul sa mai puna de o plangere in contencios. Dar premariul s-o prins ca poate cadea in ridicol si in ilegalitate. No BOS MEG ca am ratat ocazia !

Adauga comentariu