Covid-19 în Bistrița-Năsăud: 79 de cazuri active, din care 5 noi confirmați! Totalul cumulat a celor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 328

Grupul de Comunicare Strategică, prin intermediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, a comunicat situația epidemiologică la nivelul județului pentru ziua de 28 mai.

Astfel, în Bistrița-Năsăud s-au înregistrat cinci cazuri noi de infecție cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, totalul cumulat al celor confirmați pozitivi fiind de 328.

Din aceștia 27 au decedat, iar alți 222 au fost declarați vindecați, astfel că, în acest moment, în Bistrița-Năsăud există 79 de cazuri active.

Dintre aceștia 10 sunt internați în Spitalul Orășenesc „George Trifon” din Năsăud, o persoană se află în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, iar alte 62 de persoane sunt internate în diverse secții ale aceleiași instituții.

În continuare există un numră de 6 cazuri care nu se regăsesc în „contabilitatea” la zi a situației Covid-19 la nivelul județului. Instituția Prefectului susține că ar fi vorba de persoane internate în alte spitale din județe limitrofe, fără a specifica în clar câte și unde. Direcția de Sănătate Publică are o altă variantă pentru a justifica această diferență, fiind vorba de înregistrări dublate în baza de date.


La nivel național există în acest moment 4.933 de cazuri active de pacienți cu Covid-19, totalul național cumulat fiind de 18.791 de cazuri, din care 12.629 s-au vindecat, iar alți 1.229 au decedat.

 

Adauga comentariu