Consiliul Județean salvează DIN NOU obrazul „subțire” al municipalității crețiene: relocarea piețelor en-gross și „de la ruși”, posibilă după cedarea unui teren din ograda județeană celei orășenești

Impotența dezvoltată cel puțin în ultimii patru ani a municipalității conduse mai mult în absență de către Ovidiu Crețu a dus la situații ilare la prima vedere, destul de dureroase atunci când privești în profunzime: când are cu ce, nu are unde, iar când are cu cine, nu are cu ce...

Complexul Wonderland este cel mai elocvent exemplu, fiind fotografia cea mai corectă a ultimului mandat al celui care a câștigat funcția de primar în urmă cu 12 ani, tocmai cu acest proiect, Wonderland, ce-i drept, și pe fondul unei situații dramatice cauzate de incendiul ce a mistuit Turnul Bisericii Evanghelice.

„Salvarea” unei părți importante a proiectului respectiv a venit din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, cel care a preluat o parte însemnată din teren de la municipalitate, pe care a pus-o la dispoziția Companiei Naționale de Investiții, cea care finanțează construcția (deja începută) a noului complex sportiv, care include noua Sală Polivalentă.

Un alt teren a fost preluat de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, tot de la Primăria Bistrița, un teren aproape de buricul târgului, acolo unde tot CJ-ul va construi o parcare. Evident, municipalitatea nu a reușit să facă o astfel de investiție în ultimii 12 ani, abia acum se screme să construiască una ascunsă, între blocuri, în spatele blocurilor de pe Năsăudului (putem pune pariu că parcarea CJ-ului va fi gata înaintea elucubrației municipale).

Ei bine, impotența administrativă continuă, căci un alt subiect sensibil, dat de-a dura an de an, este cel al construirii unei piețe de en-goss care să „primească” și piețarii „de la ruși”, respectiv relocarea peței de pe Calea Moldovei și cea de en-gross de pe Tărpiului.

Deși municipalitatea avea terenuri disponibile, sau posibilitatea de a achiziționa astfel de parcele pe fostul drum de centură (Drumul Cetății), fără să mai pomenim din nou de afacea Gloria-Roseyarns, acolo unde Primăria a deținut un teren, dar pe care l-a mătrășit și nu a mai avut chef de „revizuirea” situației, situația a fost „salvată” tot de CJ.

În ședința Consiliului Local din data de 30 iunie, pe unul din punctele de pe ordinea de zi este și închiderea celor două piețe, din cele două locații, Calea Moldovei, respectiv Tărpiului:

„Municipiul Bistriția are ca obiectiv amenajarea unei piețe en-gross în intravilanul municipiului Bistrița, având în vedere că actuala piață en-gross nu corespunde necesităților municipalității, atât ca locație și dimensiuni. cât și calitate a serviciilor oferite și a produselor depozitate, care prin condiții improprii de depozitare, pot periclita sănătatea populației. Scopul acestei investiții este de a amenaja o piață en-gross modernă și funcțională, care să ofere infrastructură și spațiu de depozitare propice produselor agricole, să funcționeze o gamă complexă de servicii pentru populație și să asigure nivelul calitativ al produselor depozitate și comercializate. Proiectul mai are în vedere și mutarea activității comerciale din Piața Calea Moldovei, în care funcționează doar persoane fizice autorizate, întreprinderi individualeși/sau familiale prin a căror activitate se asigură venitul familial”, se arată în documentul ce va fi prezentat consilierilor pentru aprobare.

Pentru relocarea acestor două piețe, Consiliul Județean va pune la dispoziția municipalității un spațiu de peste 10.000 mp, locație ce va trece din „portofoliul” CJ în cel al Primăriei. Este vorba de un teren situat în Drumul Cetății nr. 2A, teren care are o suprafață de 10.593 mp și care a făcut parte din patrimoniul Lucrări Drumuri și Poduri, iar luna trecută a fost trecut în domeniul public al județului, conform bistritabusiness.ro.

Având în vedere aceste aspecte, ne întrebăm cu iz retoric, oare nu ar fi mai bine să treacă întreaga municipalitate în subordinea CJ-ului, astfel fiind rezolvabile o sumedenie de probleme pe care Primăria „le întâmpină”?!

 

Comentarii

Luca

29.06.2020 14:43

Motto:„Lumea asta e pe dos,toate merg cu capu-n jos;puţini suie, mulţi coboară,unul macină la moară”_(Ion Creangă- Povestea lui Harap-Alb)_/De când se află la butoane actuala administratie la Bistrita toate merg de-a-ndoaselea. Cel mai evident exemplu este intentia de a muta Piața de pe Calea Moldovei, aflată lângă 3 cartiere de locuinte, undeva în Drumul Cetății pe vechea centură a orasului. Pe de altă parte, sfidând orice logică pe strada Andrei Mureşanu, nr. 7-9, pe locul fostelor ateliere Rapid, în inima orasului urmeaza a fi amplasat al treilea supermagazin Lidl din Bistrița. Pe de altă parte, locul respectiv de pe strada Andrei Mureşanu, nr. 7-9 este în vecinătatea complexului „Apollo” care găzguieste extensia universitara din Bistrita a UBB, iar in loc de un supermarket Lidl, aici ar fi mai util a se construi un campus universitar modern care sa permita extinderea spatiilor pentru învătământul superior si a altor activitati studentesti .

Galatan Tiberiu...

04.07.2020 13:55

Da   sa treaca la CJ.Sa nu mai poata primaria sa faca ce vrea decit cu semnatura de la CJ.Astfel nu va mai fi niciodata de vina primaria .

Galatan Tiberiu...

04.07.2020 14:00

LA DRACU CU UBBISTII MARS LA CLUJ.MAI BUNI CENTRALISTII, MITICII CUM LE ZIC BUCURESTENILOR

Adauga comentariu