Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a plătit ilegal preoți din curtea IPS-ului Andrei Andreicuț pe baza unui raport mincinos al prelatului clujean!

Despre legătura dintre Radu Moldovan și Andrei Andreicuț se poate vorbi mult și bine. Este o legătură intermediată și susținută de Mircea Gelu Buta, medicul-teolog infiltrat în cercuri aflate mai mult sau mai puțin aproape de zona religioasă.

IPS Andrei este un „obișnuit” al județului, în majoritatea vizitelor acestuia compania lui Radu Moldovan este una evidentă și intens subliniată pe pagina de facebook a președintelui de CJ. Indiferent că e vorba de o simplă sărbătoare religioasă sau de sfințirea unui lăcaș de cult, imaginea celor doi „prieteni” este nelipsită.

Pentru a „parafa” și pe plan material această amiciție, Radu Moldovan prindea în buget și finanța salariul personalului neclerical din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului, despre care stiridebistrita.ro a scris AICI, suma totală acordată de CJ BN pentru acest capitol bugetar în anul 2017 fiind de aproape un milion și jumătate de euro!

Numai că, unitatea de cult a încălcat cel puțin 3 porunci dumnezeiești (să nu furi, să nu poftești nimic din ce este al aproapelui tău, să nu fii desfrânat) și tot cam atâtea păcate capitale (lenea sau nepăsarea față de muncă, iubirea de arginți și lăcomia) mințind într-un act oficial în care s-a introdus pe lista personalului neclerical propus spre finanțare și personal clerical, adică preoți!

Persoanele abilitate din CJ BN să verifice aceste liste nu și-au făcut datoria, deliberat sau nu. Cert este că plățile respective s-au făcut, o parte din acestea fiind ilegale, o echipă de auditori ai Curții de Conturi subliniind acest fapt în raportul de auditare a CJ BN.

Chiar dacă suma depistată de auditori ca fiind o plată ilegală nu este una mare, aproximativ o mie de euro, faptul că o unitate de cult de calibrul celei conduse de IPS Andrei Andreicuț își permite asemenea falsuri este un lucru deosebit de grav. La fel de grav este și faptul că cei obligați de lege să verifice acele liste furnizate de Arhiepiscopie nu au făcut-o, știindu-se probabil de „erorile” lumești ale sfinților părinți.

Amin!

Adauga comentariu