Condamnat pentru delapidare și evaziune fiscală, un bistrițean a fost extrădat din Suedia

Colaborarea polițiștilor Centrului de Cooperare Polițienească Internațională cu autoritățile din Suedia a avut ca rezulta extrădarea unui bistrițean, condamnat încă din 2019 pentru delapidare, la care s-a mai adăugat încă o condamnare în 2010, pentru evaziune fiscală.

Astfel, conform IPJ BN, la data de 10 septembrie a.c., în urma colaborării polițiștilor din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională cu autoritățile din Suedia, a fost extrădat un bărbat de 53 de ani, din Bistrița. Acesta era urmărit la nivel internațional, fiind condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și evaziune fiscală. Condamnatul a fost preluat din Stockholm de către polițiștii români și încarcerat în penitenciar.

Împotriva lui, Tribunalul Bistrița-Năsăud a emis, în anul 2019, un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de delapidare, iar în iunie 2020 a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

 

foto cu caracter ilustrativ

 

Adauga comentariu