Concursurile pentru angajarea personalului medical bistrițean se vor organiza la Cluj-Napoca! Lui Lazany îi convine de minune. Vezi care sunt motivele managerului SJU

Spitalul Județean de Urgență Bistrița este una dintre instituțiile de stat în care dinamica angajărilor este una crescută. În ultimii ani la Bistrița au ajuns peste 50 de medici și au fost făcute foarte multe angajări și în rândul asistenților medicali, precum și a personalului auxiliar.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a pregătit un Ordin de Ministru, aflat acum în transparență decizională, prin care se dorește organizarea concursurilor pentru angajarea în sistemul medical în centrele regionale. Aceasta susține că au fost foarte multe reclamații în legătură cu modul în care se fac angajările, drept pentru care se dorește implementarea acestui sistem care va elimina „orice suspiciune”.

Managerul SJU Bistrița consideră că acest tip de organizare este unul benefic în special pentru unitățile sanitare din localitățile care nu beneficiază de centre univeristare:

„Am citit Ordinul și am salutat această inițiativă! Acest document prevede ca organizarea concursurilor pentru medici și asistenți medicali să se organizeze trimestrial, în a treia săptămână a trimestrului, regionalizat. Noi suntem arondați Regiunii Nord-Vest cu desfășurarea concursurilor la Cluj-Napoca. Regulamentul de organizare a concursurilor nu se modifică, doar faptul că concursul se desfășoară centralizat. Consider că este o alegere înțeleaptă în care înscrierea la un conscurs să fie unică. Asta înseamnă că un candidat se va înscrie pentru un post, nu pentru o listă de posturi disponibile la momentul respectiv, căci asta va duce la o diferențiere a calității actului medical, în sensul că cel cu rezultatul mai bun va alege un spital superior (n.r. – spitalele sunt clasificate pe categorii, în funcție de specific – clinic de specialitate, de urgență etc., plasat în centru universitar sau într-o altă localitate). Comisiile vor fi mixte, fiecare unitate spitalicescă va avea desemnați membrii în comisia de concurs, iar cel puțin pe partea de medici consider că este foarte benefic acest sistem deoarece un post scos spre exemplu la Bistrița va avea parte de o publicitate mult mai vizibilă chiar în centru universitar, acolo unde rezidenții vor vedea mai ușor aceste anunțuri” – a declarat pentru stiridebistrita.ro managerul SJU Gabriel Lazany.

În ultima perioadă la nivelul SJU Bistrița au fost scoase la concurs foarte multe posturi, atât de medici, cât și de asistenți medicali. Chiar în această perioadă s-au desfășurat concursuri pe medicină internă, terapie intensivă, cardiologie, psihiatrie și anatomie patologică. De asemenea, se va relua un concurs pentru secția de alergologie precum și pentru UPU.

 

Adauga comentariu