CONCURSURI pentru funcționari publici cu DEDICAȚIE, sau cum se joacă liberalii de-a guvernarea: „ȘCOALA DE PREFECȚI” de la Sîngeorz-Băi!

Guvernul Orban se află într-un plin proces de schimbare al prefecților din teritoriu, proces care a fost anunțat cu surle și trâmbițe că va dura 48 de ore după instalarea în Palatul Victoria. După o lună de guvernare au fost schimbați cinci prefecți, iar Bistrița-Năsăud nu se află pe lista scurtă.

Cauzele reale și neasumate de către actuala conducere executivă, legate de tărăgănarea schimbării prefecților și subprefecților, sunt evidente și împărțite pe două paliere: Legea Administrației Publice, un document prea bine pus la punct de fosta guvernare, dar mai ales slaba pregătire a liberalilor pe acest domeniu, considerat secundar ca prioritate.

Astfel, din punct de vedere juridic, liberalii au fost prinși pe picior greșit pe mâna lor: au promis aceste schimbări în 48 de ore, dar nu au studiat cu atenție Legea nici măcar o oră! Buctiș, ar spune copiii de pe maidan...

Pe lângă aceste aspecte deloc de neglijat mai sunt luptele interne la nivel de țară din organizațiile județene al PNL, acolo unde mulți se visează prefecți și subprefecți, iar visele (lelele) multora dintre aceștia nu au acoperire... funcționară.

În cazul județului Bistrița-Năsăud, situația a mai fost expusă în publicația noastră. Este vorba de o listă din care fac parte diverse personaje locale cu visele (lelele) țintite către Palatul Administrativ, dar care nu prea îndeplinesc anumite condiții: statutul de funcționar public și, pe plan secund, cel de înalt funcționar public (care se poate obține și după numire, în urma unui curs specific).

Pe lista de la Bistrița, ajunsă pe masa premierului Orban, figurează mai multe nume. Stelian Dolha, Ovidiu Florean, Diana Morar, Terente Ciui, Dorina Cicioc sau George Gaftone. Dintre aceștia, doi au fost eliminați sau puși deoparte: Cicioc și Florean. Doamna Cicioc are statut de funcționar public, dar nu are vizibilitatea necesară, așa că ori rămâne subprefect, ori se pregătește pentru primăvară, atunci când se va „juca” postul de șef al finanțelor locale, acolo unde nu este străină de scaun.

Așadar, rămân în cărți Ciui, Dolha, Gaftone și Morar. Singurul cu „acte în regulă” la această oră ar fi Terente Ciui, care a mai fost în poziția de prefect sau subprefect. Însă bătălia orgoliilor liberale se duce în triunghiul Dolha-Gaftone-Morar (foto titlu). Totuși, Ciui (foto jos) e pe linia ALDE...

Iar acum încep „jocurile foamei”...

Dintre cei trei pretendenți, doar unul are asimilat statutul de înalt funcționar public, Stelian Dolha, acesta fiind un fost deputat. Însă nu este asimilat și statutul principal, cel de funcționar public, care este totuși diferit de celălalt statut (conform unor surse juridice apropiate redacției).

În acest caz, toți trei ar trebui să treacă de acest hop! Ei bine, spiritul de colegialitate din interiorul partidului este prezent, căci anumiți primari fac tot posibiliul să-și ajute colegii. Astfel, Primăria Sîngeorz-Băi scoate la concurs 3 (trei) posturi de funcționari publici! Ați putea spune să sunt doar speculații... Poate că da, poate că nu...

În ceea ce-l privește pe avocatul Geroge Gaftone, fiul secretarului municipiului Bistrița, Floare Gaftone, dar și asociatul lui Augustin Zegrean (fostul șef al CCR și apropiat al fostului lider pedelist Ioan Oltean) acesta ar fi câștigat deja o poziție de funcționar public, tot la Sîngeorz-Băi, într-un concurs anterior. Nu este exclus ca Dolha și/sau Morar să participe la alte concursuri asemănătoare de la alte primării liberale, sau poate tot în orașul-stațiune. Om trăi și om vedea...

Să nu ne mirăm că Orban nu reușește să schimbe prefecții, așa cum s-a promis! Cam așa se fac jocurile poilitice în anul 2019, la liberali, cei care urlau până mai ieri către pesedei în cazuri similare, folosind cuvinte ca „transparență”, „corectitudine” sau „meritocrație”.

Apoliticul prefect rămâne cea mai stupidă și ipocrită funcție de stat!

 

P.S.: Posibil o numire de fațadă în persoana lui Terente Ciui, iar mai apoi acesta să renunțe la funcție din diferite motive... personale, după ce se vor liniști anumite ape, binenînțeles... Oare se simte cum își vâră unii... musteața?!

 

 

Adauga comentariu