Comunitatea pasivă a opoziției liberale vă urează „Să trăiți bine!” și sufletu-n... Rai!

Batem apa-n piuă mult și bine, liberalii tot nu înțeleg ce vrem de la ei. În special liberalii bistrițeni din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, acolo unde opoziția se află într-o relație aproape gay cu puterea, liberalii fiind, cum altfel, partea pasivă.

Pasivitatea opoziției nu se referă doar la elementul sexual, liberalii fiind foarte pasivi la tot ceea ce se întâmplă nu numai prin CJ, acolo unde apele sunt line și cristaline, dirijorul Radu Moldovan scăldându-se în voia lui, ci în orice loc sau domeniu unde, măcar de orgoliu, ar putea să intre în subiecte mai adânc. La ei totul se rezumă la mângâieri și bătăi prietenești pe umăr, iar dacă puterea scoate un mârâit, coada între picioare e cel mai fericit gest pe care pot să-l facă.

Fost-am la putere, vai, ce vremuri... Doris e Rai cu sau fără CJ

Șleahta de liberali din CJ este formată din nume mai mult sau mai puțin sonore, marea lor majoritate provenind din răposatul PD-L: Curtean, Rai (fostă Moldovan), Neia Lăcătuș, Marc, Săsărman sau Mureșan. Cu foarte mici excepții, aceștia sunt plictisiți rău de politică, chiar dacă ședințele de CJ sunt o activitate remunerată, există conslieri care nici măcar de prezența lor gingașă nu mai au chef, Doris Rai fiind cel mai elocvent exemplu.

Doris Rai, cunoscută ca Moldovan, a fost una dintre mâinele preferate ale zeului Brahma de Bistrița – Ioan Oltean, căruia i-a și fost consilier. O prezență mondenă, creatoare de evenimete feministe, împăciuitoare la suprafață cu o veșnică zbatere launtrică. A încercat diferite metode de accedere pe treptele sociale și politice, oprindu-se, deocamdată, la statutul de consilier județean în lipsă.

fotocredit: Darius Cirmaci

Conduce „Fundația Doris” sub egida căreia organizează diferite evenimente, cel mai important fiind „Femeia Europeană”. Mai conduce și mașini pe care nu le posedă în declarația de avere. În schimb posedă o căsuță de aproape 400 de metri pătrați în Bistrița. În anul 2016, Doris Rai a încasat doar 15.500 lei din activitățile prestate, 11.200 din consiliere parlamentară și 4.300 din dospire în CJ. Ți-e și milă să vezi că ditamai dama europeană s-a descurcat cu 1.300 de lei pe lună, din care să întrețină huiduma de casă, să aibă grijă de copil și să-și mai și permită ținute de primă mână. Cu un venit de second-hand, Doris s-a descurcat destul de bine!

Genu Curtean și Monica Săsărman - juridicii liberalilor; Neia Lăcătuș - spaima piețelor!

Eugen Dicones Curtean este, probail, singurul din trupa veselo-tristă a consilierilor liberali care își mai deschide gurița prin ședințe cu tupeu, dar și cu habar. Curtean a pierdut o cursă pentru alegerile europarlamentare în detrimentul unui alt coleg pedelist, la acea vreme, Oltean fiind neputincios atunci, sau a acceptat un troc pentru acel loc eligibil anunțat inițial pentru bistrițean. Gustul amar a rămas însă în sufletul lui Curtean, chiar dacă acesta a prins un post de secretar de stat ca recompensă. După mariajul cu liberalii, Curtean prinde un loc în echipa de consilieri județeni, loc unde se zbate singur ca un pește pe uscat.

Spre deosebire de colega de partid, Curtean aduce lunar în casă peste 4.000 de lei din indemnizația de consilier, dar și din activitați de consiliere juridică, la care se adaugă și salariul soției, consilieră în Primăria Bistrița, de peste 3.000 lei. Din acești bani se poate întreține un apartament de 48 mp și o casuță de 60 de mp. Familia Curtean deține și două autoturisme, unul autohton, celălalt mai japonez.

Din gașca pedelistă mai fac parte, după cum spuneam mai sus, Monica Săsărman, avocat cu normă-ntreagă, veniturile fiind pe măsura meseriei, peste 5.000 de lei lunar, la care se mai adaugă și indemnizația de consilier de aproximativ 700 de lei. Emil Neia Lăcătuș, lider al romilor bistrițeni, a cochetat cu politicile de dreapta încă de pe vremea când lipea afișe cu „Oltean Deputat”. Nu putem spune că prezența acestuia este „o pată de culoare” în CJ, nu vrem să cădem în panta extremismului sau a discriminării. Departe de noi acest lucru. Putem spune însă că a fost unul dintre cei mai prezenți consilieri liberali la ședințe, asta conform indemnizației încasate, aproape 1.000 de lei lunar! Alți 1.500 de lei îi încasează ca președinte al unei asociații a romilor, iar din activitățile de comerț ambulant pe care acesta le desfășoară în regim familial, încasează în total 2.000 de lei. Anual! Cel puțin atât a declarat.

Becleanul și Năsăudul prezente în CJ. Reprezentanții liberali, cam absenți...

Marc Vasile, „profu de la Beclean”, este și el o reminiscență a bătăliilor veșnic pierdute pe reduta lui Nicu Moldovan. S-a consolat cu aceste eșecuri prin funcția de consilier județean. Duce acasă lunar peste 4.000 de lei, bani din salariul de profesor, dar și din indemnizatia de la CJ, în declarația de avere ne fiind defalcate, soția profului, asistentă, contribuind cu încă vreo 2.000. Fostul primar al Năsăudului, Dumitru Mureșan, „angajat cu carte de muncă – expert județean și membru ATOP”, încasează lunar un salariu de 2.500 de lei plus indemnizație de aproape 450 de lei lunar, bani care se duc pe navetă.

Ar mai fi și Ovidiu Florean despre care stiridebistrita.ro a mai scris aici, precum și Scuturici Gheorghe din Telciu, iubitor de mașini, proprietar a trei autoturisme, dar și patronul unei firme, GSL Sarmis, ce a fost abonată la banul public, având mai multe contracte atribuite în mod direct de Primăria PSD Salva, asta înainte de intrarea patronului în rândul consilierilor județeni. Nu e de mirare tăcerea continua a consilierului liberal Scuturici în ședințele CJ, acesta fiind un beneficiar direct al banilor dați de un primar PSD! Din salariul de administrator de firmă, Scuturici a încasat, săracul, lunar suma de 850 de lei, la care s-a adăugat ulterior încă vreo 500 de lei ca indemnizație pentru ședințele CJ.

Dacă am omis vreun consilier liberal, să-mi fie cu iertare, dar chiar nu mai contează. Tăcerea deplină a acestora în CJ nu e semn de resemnare politică, este doar o lehamite la adresa celor care au avut încrederea în ei când au pus ștampilele de vot pe listele cu săgeată. Activitatea lor se rezumă la prezența în sala de consiliu, atunci când o fac, respectiv încasarea indemnizației de ședință. Fără doar și poate, cu toată majoritatea PSD-ALDE, trupa pasivă a consilierilor liberali este cea mai slabă opoziție semnalată vreodată în CJ.

 

Adauga comentariu