Comunicarea la un alt nivel: Bogdan Ivan Gruia – tânărul politruc cu școli înalte de abureală! Metodele de realționare folosite de purtătorul de cuvânt al CJ BN

Comunicarea și transparența a fost și încă se mai vrea a fi un element esențial în ceea ce înseamnă deschiderea unei instituții către publicul larg, beneficar al acțiunilor acesteia, îndreptățit prin lege să afle întocmai și la timp informații indiferent de importanța acestora. Teoretic...

Purtătorii de cuvânt au un rol esențial în această poveste, iar relațiile acestora cu mass-media sunt esențiale. Legarea unor amiciții cu oamenii din zona presei nu este o caracteristică din fișa postului, dar este un semn de normalitate și civilizație.

Un astfel de exemplu este comunicatorul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan Gruia, un personaj care ocupă un post estențial în acest domeniu. Relaționarea acestuia cu prestatorii din presa locală este în general una bună, dar numai la un nivel de suprafață, superficial.

Nu ne leagă nici măcar un bob de preitenie, nu avem nici cercuri și nici interese comune private, cu excepția celui legat de INFORMARE. Faptul că relaționăm, indiferent de moment sau de situație, nu ne face „pretini”, nici nu ne impune anumite limitări comunicaționale, lucru deja stabilit prin mai multe articole cu și despre porfesionalismul acestui tânăr, publicate de stiridebistrita.ro.

Nu știu și nici nu sunt curios să aflu ce-l mână pe Bogdan Ivan în această „luptă”, nici măcar nu-mi pasă de aspirațiile domniei sale, însă mă intrigă genul de abordare de tip „aburistic”, o abordare specifică unei specii de comunicatori pe care o credeam pe cale de dispariție, în niciun caz un mod de lucru al unui tânăr cu reale șanse politice.

În urmă nu cu mult timp, stiridebistrita.ro prezenta în exclusivitate un material în care vorbeam despre o minoră însărcinată în instituțiile statului, adică în casele de copii. După mediatizarea cazului de la Beclean a mai ieșit la iveală un al caz, la Teaca, moment în care președintele CJ, Radu Moldovan, anunța inființarea unei comisii de anchetă care va cerceta aceste aspecte.

În această dimineață, respectiv 9 aprilie, ora 10:08, primesc un telefon din partea comunicatorului Bogdan Ivan Gruia:

Bună ziua, domnul Rian, 10 secunde vă rețin!

Bună ziua, vă rog...

Sunt cu domnul vicepreședinte Vasile Puica și am înțeles că doriți să fiți primul anunțat în momentul care avem concluziile anchetei de la DGASPC. Acum avem comunicatul de presă, în maxim un sfert de oră trimitem pe mail către toate redacțiile. Am vrut doar să vă spunem, să știți că intră acest comunicat peste un sfert de oră!

Vă mulțumesc tare mult, aștept!

Cu drag!

Vreau să precizez faptul că nu am cerut exclusivitate pentru acest comunicat, nu am cerut să-l văd primul, am înțeles, ceea ce era și normal, că respectivul comunicat va fi trimis simultan către toate redacțiile locale!

Faptul că subiectul fetelor însărcinate a pornit de la o dezvăluire făcută de stiridebistrita.ro m-a făcut să mă interesez tot timpul de parcursul anchetei comisiei respective, președintele acestei comisii, Vasile Puica, la cererea mea, ținându-mă la curent cu fazele „procentuale” ale anchetei. Într-o ultimă discuție avută cu domnul Puica acesta mi-a comunicat că se află la un 90% din cercetare și că voi fi anunțat în prealabil de momentul în care se vor face publice concluziile. Repet, nu am cerut exclusivitate pe acest raport.

Revenind la telefonul domnului Bogdan Ivan, precizez faptul că acest material s-a editat nu la 16 minute după convorbire, nici la o jumătate de oră sau la o oră, ci la două ore și jumătate după cele 15 minute preconizate de tânărul aburitor comunicațional.

Fiind în mod normal curios de rezultatele anchetei comisiei respective, am așteptat cuminte acest material via email. 150 de minute de refresh la căsuța de mail, 150 de minute în care atenția nu a mai fost îndreptată către altceva, crezând în cuvântul unui aburitor de profesie.

Atenție! Nu este prima dată când Bogdan Ivan duce cu preșul vreun ziarist, momentele sale de abureală în comunicare fiind bine cunoscute și de alți prestatori din domeniu. Poate că tânărului politruc are tot timpul din lume, căci e bugetar, iar trecerea timpului nu afectează și trecerea lefei, însă pentru alții timpul este o monedă de schimb foarte prețioasă!

Probabil mi se trage de la materialul pamflet de tip farsă de pe 1 aprilie, în care același Bogdan Gruia a fost, alături de prefectul Ovidiu Frenț, personajele unei păcăleli. Acum mi-am luat-o eu, doar că suntem în 9 aprilie și nu văd semnificația!

 

 

Adauga comentariu